Пет медвједа провело зимски сан испод породичне куће VIDEO

Г.С.
Foto: upexampaper

Једна породица из Калифорније провела је зиму уз чудне звукове налик јаком хркању, који су допирали из простора испод њихове куће. Иако су мислили да им се „звуци само причињавају“, на крају су дошли до запањујућег открића.

Када се вријеме прољепшало, породица је добила одговор на питање о томе шта се дешавало у њиховом подрумском простору. Установљено је да је чак пет медвједа провело зимски сан (хибернацију) под њиховом кућом.

Чланови удружења "Бер Лиге", које ради на очувању станишта медвједа и помаже медвједима у невољи углавном у региону језера Тахо, испричали су детаље запањујућег породичног искуства од прошле недјеље.

У објави на Фејсбуку описали су како је једна женка медвједа, заједно са троје својих младунаца и једним „усвојеним" , одлучила да проведе зиму у простору за оставу испод локалне куће.

„Ријеч је о кући у којој људи живе, и који су мислили да чују неку чудну буку налик хркању, али су то игнорисали јер једноставно није им - имало смисла... А и комшије су им рекле да им се вјероватно „то само чини", јер они „ништа нису чули", наводи се у објави.

Додаје се: „Породица медведа се међутим, природно - пробудила и припремила за излазак у природу, а људи у кући су се коначно увјерили да нема мјеста порицању да се под кућом „и те како нешто велико и бучно дешавало".

Неименоване комшије породице која је доживјела несвакидашње искуство, позвале су удружење "Бер Лиге, чији чланови су помогли да се породица медвједа прописно уведе у шуму, али и да се побрину да породица људи у кући такође остане неповређена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана