Пензионерка се вратила кући девет дана након сахране

Танјуг
Пензионерка се вратила кући девет дана након сахране

МАДРИД - Шпанкиња за коју је породица вјеровала да је умрла од вируса корона изненадила је своју родбину вративши се кући девет дана након што им је речено да је сахрањена, пренијели су локални медији.

Након што је дошло до забуне око имена, породица 85-годишње Рохелије Бланко обавијештена је да је пензионерка умрла од ковид-19 13. јануара, а њена сахрана је била сљедећег дана, преноси Ројтерс позивајући се на лист "Ла Воз де Галисиа".

Због протокола током епидемије вируса корона породица није могла да присуствује сахрани.

Када је у суботу стигла жива и здрава у дом за његу у Ховеу, на сјеверу Шпаније, гдје такође живи њен супруг Рамон, он је био изван себе, наводи лист, додајући да је умрла жена која је дијелила собу са Бланко.

Новина је цитирала Фондацију Сан Росендо, која води дом за његу, да је до грешке дошло када су Бланко и други становници који су имали позитиван тест на ковид-19 пребачени у други дом за његу 29. децембра на специјализовано лијечење.

"Међу премјештеним старијим људима биле су двије жене којима је додијељена иста соба", рекла је фондација, наводи "Ла Воз де Галисиа".

Фондација је изразила жаљење због "несрећног инцидента", пише лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана