Остао и без дјевојке и без новца: Британка раскинула с дечком након што је освојила џекпот

ГС
Foto: Илустрација

Бивши пар из Велике Британије Мајкл Кертлиџ (39) и Шарлот Кокс (37) купили су два листића за лото и живот им се преокренуо – освојили су џекпот од милион фунти (око 2,5 милиона евра).

Но прича нема срећан крај. Прекинули су након добитка, а он сада пријети и тужбом и жели пола новца.

Он је наговорио

Прича креће овако. Мајкл и Шарлот из Лондона кренули су једног петка навече у оближњу трговину по намирнице за романтичну вечеру. За око су им запеле гребалице британске лутрије, али Шарлот је казала како нема довољно новца па се Мајкл понудио да их он купи.

-Рекао сам јој да ћу пребацити средства на њен рачун јер нисам код себе имао банковну картицу. Ушао сам у апликацију мобилног банкарства и покренуо трансакцију. Окренуо сам мобител према њој да јој покажем, то се види и на камерама из трговине - испричао је.

Али интернетске везе нису биле на његовој страни па Шарлот није успио пребацити новац јер није могао уловити сигнал. Тако је на крају Шарлот морала дати свих 10 фунти - колико су вриједиле двије Dice Towers гребалице, од којих је једна на крају испала добитна.

Међутим, Мајкл тврди да је нешто касније уплата за те двије срећке ипак прошла на Шарлотин рачун. У том тренутку то им више није било важно јер се испоставило да је једна од срећки добитна и пар је кренуо славити уз романтичну вечеру.

Умијешала се правна служба

Након само три мјесеца везе почели су планирати како ће купити стан и аутомобил. Отприлике три седмице након што их је обрадовала добитна срећка од милион фунти, пар је морао средити формалности у уреду британске лутрије.

Требали су се договорити око могућности исплате, али је Шарлот преко пријатељице замолила Мајкла да оде док се она састаје с дужносницима из лутрије. Он је то и учинио, али је понио и добитну срећку.

И ту креће рат. Мајкл је одбио дати Шарлоти добитну срећку која је гласила на њено име, а тек ју је касније предао службеницима из лутрије који су одлучили разговарати посебно с Мајклом, а посебно са Шарлот како би утврдили ко ће заправо постати богатији за милион фунти.

Млади љубавници изазвали су такву помутњу у средишњици лутрије да је на крају о свему морала одлучивати правна служба, која је раније овог мјесеца обавијестила Мајкла да сав новац припада Шарлот те да он неће добити ни пени.

Остао је и без дјевојке и без новца

Портпарол лутрије срушио је снове младог Мајкла о богатству и јасно казао: ''Само једно име може бити на срећки и само једна особа може примити добитак.'' Мајклу сада једино преостаје да подигне приватну тужбу против своје сада бивше дјевојке.

- Шокиран сам. Да, Шарлот је платила за срећке, али моја је идеја била да их купимо. Покушао сам јој пребацити новац на рачун и мислим да би морални чин био да и ја добијем свој дио награде - казао је ожалошћени Мајкл, који је на крају остао и без дјевојке и без новца, пише Индеx.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана