Oслобођен голуб за кога се сумњало да шпијунира

Танјуг
Oслобођен голуб за кога се сумњало да шпијунира

ЊУ ДЕЛХИ - Полиција у Индији пустила је на слободу голуба који је био притворен осам мјесеци, пошто се сумњало да шпијунира за Кину.

Полиција је сумњала да је голуб, који је у мају прошле године ухваћен у близини луке у Мумбају, умијешан у шпијунажу пошто је на ногама имао два прстена на којима су биле ријечи које су изгледале као кинеске, објавио је Скај њуз.

Полиција је у уторак ослободила голуба и пустила га назад у дивљину, објавили су индијски медији.

Голуб је провео осам мјесеци у заточеништву у болници за животиње у Мумбају, прије него што је откривено да је птица у Индију долетјела са Тајвана.

Голубови су током историје коришћени за шпијунирање, а британске снаге у Првом и Другом свјетском рату користиле те птице за преношење порука.

Полиција у Индији је и раније притварала голубове. У Кашмиру је тако 2020. године ухваћен голуб који је припадао пакистанском рибару, а истрага је показала да птица није била намијењена за шпијунажу, већ да је једноставно прелетјела границу између двије земље.

Индијска полиција је 2016. притворила још једног голуба, након што је, наводно, пронађен са биљешком у којој се пријети индијском премијеру Нарендри Модију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана