Она има 103 године, он 48: Обоје тврде да су их спојили љубав и страст

ГС
Она има 103 године, он 48: Обоје тврде да су их спојили љубав и страст

Нова љубавна прича окупирала је пажњу јавности. До сада писане љубавне приче о паровима са разликом у годинама падају у сјенку ове, на коју нико није био спреман.

Наиме, адвокат из Естоније, који се бори да остане у Аустралији, Март Созон пронашао је, како каже, љубав у наручју своје 103-годишње другарице госпође Елфриде Рит, пише Дејли Мејл.

Март има 48 година, што га чини 55 година млађим од његове драге, са којом је у љубавној вези од 2013. године. Како препричавају, живјели су заједно, све док их није раздвојио старачки дом у који је Елфрида морала да се пресели, преноси Она.рс.

Но, таман када треба да вам се “слегне” чињеница о њиховом генерацијском јазу, слиједи сљедећа информација.

Госпођа Елфрида, која је такође рођена у Естонији, удовица је Мартовог дједе – била је његова друга жена – и прославиће свој 104. рођендан касније у фебруару.

Пар тврди да је њихова разлика од 55 година ирелевантна и да им треба “дозволити да наставе своју ексклузивну посвећену и дугорочну романсу колико год да је Елфриди остало да живи”, како наводе.

– Оно што је започело као здраво пријатељство коју сам имао са удовицом мог покојног дједе, полако се, али сигурно, претворило у веома значајну везу пуну љубави – рекао је Март.

Адвокат ради на томе да добије стални боравак у Аустралији на основу тога што му је госпођа Елфрида партнер, али је његов захтјев за визу одбијен. Није му званично речено зашто је тај захтјев за визу одбијен, али је вјеровао да Министарство унутрашњих послова сумња у легитимност његове љубави.

– Да, знам да имамо разлику у годинама и знам да је то проблем за неке људе. Али генерално, разлика у годинама је проблем у случају старије жене и млађег мушкарца. То никада није проблем у случају старијег мушкарца и младе жене, али ја нисам у могућности да промијеним тај став – говори он.

Март је свој случај упутио Управном жалбеном суду, ком је присуствовао у сриједу са Елфридом и тројицом свједока, али се није одржало због Елфридине узнемирености.

Упознали су се 1996. када је Март дошао да учи енглески. Елфрида је тада знала за њега као за унука покојног супруга. Позвала га је да остане у нејној кући док не заврши учење. Но, то није била љубав на први поглед и ништа се није “догодило преко ноћи”, како описују. Њихово дружење је јачало и имали су много тога заједничког, осим блискости са покојним супугом, Мартовим дједом.

Март је поново 2007. године посјетио Елфриду, која му је изузетно недостајала и како говори, чезнуо је за њеним друштвом. Тада је схватио да је она оно што му недостаје у животу.

 

Март је од тада свако мало узимао одморе и путовао до Елфриде закључно са 2013. годином. Тада су признали осјећања једно другом.

– Елфрида је била потпуно заљубљена у мене и ја сам исто осјећао према њој – описује Март, а главни показатељ била су му јела која је она неуморно припремала за њега. То је испраћено физичкој блискости, па су загрљаји били чести и дуги.

Заљубљени адвокат сматра да је он њој унио радост у живот, срећу и сигурност. Била је усамљена од смрти супруга 1987. године, са којим је дошла након рата у Аустралију.

– Заљубила сам се у њега и ово је било нешто што сам морала да изразим. Била сам сама, жељела сам партнера поред себе, некога коме је стало до мене и који ће бити ту да ужива са мном у добрим временима и подржи ме у тешким тренуцима и знам да сам то нашла у Марту –  каже она.

Заједно их можете свуда затећи, јер добијају “нападе анксиозности” када су превише раздвојени.

Да ли су успјели вас да убиједе у своју љубав, кад већ министарство не вјерује?

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана