Мушкарац повријеђен у судару моторних санки и војног хеликоптера тражи 9,5 милиона долара

Танјуг
Мушкарац повријеђен у судару моторних санки и војног хеликоптера тражи 9,5 милиона долара

ВАШИНГТОН  - Мушкарац из Масачусетса, који је 2019. године ударио моторним санкама у паркирани војни хеликоптер Black Hawk, тужи владу за 9,5 милиона долара.

Џеф Смит захтијева одштету, за коју тврди да му је потребна како би покрио медицинске трошкове и надокнадио новац који је изгубио због неспособности за рад, преноси ABC њуз.

Смитови адвокати у вишегодишњем судском поступку тврде да је посада хеликоптера Black Hawk, која је долетјела са њујоршког Форт Друм-а на ноћну обуку, била немарна због паркирања камуфлиране летјелице од 19,5 метара на ријетко коришћен аеродром, који такође користе возачи моторних санки.

Џеф Смит тврди да посада није учинила довољно да га заштити, укључујући и њихов пропуст да упозоре возаче моторних санки на присуство хеликоптера на стази, оставивши летјелицу неосвијетљену и без надзора.

Смит наводи да је током претходних година имао више операција, да је изгубио употребу лијеве руке и пати од респираторних проблема, као и да није у стању да обавља посао са пуним радним временом.

Влада је неколико пута покушала да одбаци случај, тврдећи да не може бити тужена према Савезном закону о деликтним тужбама, јер ово укључује политичку одлуку.

Такође су тврдили да суд није надлежан за овај случај, а да посади није речено да слијећу на стазу за моторне санке.

Власти су одбациле тврдње да је посада могла да спријечи несрећу, рекавши да у њиховој политици не постоји ништа што би захтијевало освјетљавање хеликоптера.

Надлежни су такође оптужили Смита да је возио санке брзином од више од 105 километара на сат у вријеме судара, као и да је узео лијекове на рецепт и попио два пива прије вожње, окривљући га за несрећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана