Кажњавају пијане возаче тјерајући их да чисте погребне сале!

Дејли Мејл
Foto: FB

Тајванске власти у граду Каосјунг, смислиле су генијалан и помало бизаран начин да натјерају пијане возаче да размисле о свом понашању. Од њих се сада тражи да чисте погребне сале како би осјетили како је то бити близу смрти.

Прошлог мјесеца, Каосјунг је потресла саобраћајна несрећа коју је изазвао пијани возач, у којој је један породичан човјек погинуо, а три особе су повређене.

Градоначелник Чен Ћимаи најавио је да би они који су осуђени за вожњу у пијаном стању требало да за казну обављају социјални рад у локалним погребним заводима.

Прије неколико дана, прва група од 11 пијаних возача отишла је у канцеларију за управљање сахраном града Каосјунга да прихвати казну и провела сате чистећи мртвачницу, расхладну јединицу и крематоријум. На чишћењу околине пратило их је особље погребног предузећа, а са посмртним остацима нису имали директан контакт.

- Брисао сам врата замрзивача и схватио да унутра можда има људских лешева! Никада нисам био близу смрти, и било је узнемирујуће. Заиста морам да будем опрезан када возим у будућности, и не треба да пијем и возим на путу - рекао је један од оптужених за вожњу у пијаном стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана