Како изгледа живот у згради са 20.000 станара (ВИДЕО)

Г.С.
Како изгледа живот у згради са 20.000 станара (ВИДЕО)

Замислите дом који има све што вам је потребно на једном мјесту, па да не морате да излазите напоље, сем на мало свjежег ваздуха. Тако живи око 20.000 становника необичне зграде у Кини, у граду Хангџоу.

Стамбени комплекс "Regent International" је култни детаљ пејзажа града, направљен у облику слова С.  

Висок је 206 метара, има 39 спратова и нуди више од 260.000 квадратних метара простора, што га чини једним од највећих зграда у Кини. Овај стамбени комплекс може да прими чак 30.000 људи.

У зависности од тога на којој страни зграде живите, постоје разне погодности, а у оквиру комплекса се налазе  и пословни простори смештени на позицији од 36 до39 спрата.

У оквиру овог стамбеног комплекса налазе се и ресторани, базени, фризери, козметички салони, кафићи, маркети. Иначе, ову необичну зграду због начина на који се живи и ради у њој називају „најодрживијом зградом за живот на Земљи".

Дизајнерка Алис Ло, истакла је да је зграда била осмишљена као хотел бренда хотела „Singapore Sands", која би имала шест звjездица. 

Касније је одлучено да се простор зграде ипак направи као стамбени комплекс.

Станове у овом комплексу углавном изнајмљују студенти, млади стручњаци и власници малих фирми. 

Најам мањих станова који немају прозоре кошта око 195 евра месечно, а најам већих са терасом коштају око 520 евра мјесечно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана