Индијац прогутао новчиће и магнете вjерујући да ће му то помоћи у бодибилдингу

Танјуг
Индијац прогутао новчиће и магнете вjерујући да ће му то помоћи у бодибилдингу

ЊУ ДЕЛХИ - Љекари у болници у Њу Делхију извадили су 39 новчића и 37 магнета из цријева мушкарца који их је гутао под претпоставком да ''цинк помаже у бодибилдингу''.

Рендгенски снимци показују металне укрушке који су се формирали у цријевима 26-годишњака, који их је гутао неколико недеља док је био на лијечењу од непознатог психијатријског стања, преноси Њујорк Пост.

Пацијент је вјеровао да може да апсорбује цинк из 39 новчића које је прогутао, а мислио је и да ће му гутање магнета помоћи у том процесу.

Он је хоспитализован након што се пожалио на мучнине и бол у стомаку који је трајао више од 20 дана, након чега су љекари утврдили да су прогутани новчићи и магнети изазвали опструкцију цријева, и приступили хитној хируршкој процедури.

Хирурзи су примјетили да су се магнети и новчићи скупили у две одвојене петље у танком цреву, при чему их је магнетна сила навела да се ''закључају'' и изазову ерозију цријевног зида.

Велика количина метала пронађена је и у желуцу, и такође је уклоњена.

Гутање тако велике количине цинка може довести до тровања, пошто желудачна киселина спира цинк из кованица, што изазива повраћање, дијареју и болове у стомаку.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана