Џереми Кларксон: Хрвати су криви за вишевјековну мушку патњу

Агенције
Џереми Кларксон: Хрвати су криви за вишевјековну мушку патњу

Водитељ емисије "Grand Tour" и бивши водитељ "Top Gear " Џереми Кларксон оптужио је Хрвате да су изазвали више вjекова мушке патње - тиме што су одговорни за настанак кравате.

У колумни за "Тајмс под насловом "Вjекови мушке патње коју су изазвали хрватски одрпанци и француски шминкери", Кларксон је кравату назвао једним од најгорих мушких модних додатака.


"Кравате су глупе. Не. Немојте се расправљати. Јер јесу. Не служе ничему", написао је Кларксон. "Мало сам истраживао и чини се да је идеја за кравату настала у 17. вијеку када су неки хрватски плаћеници стигли у Француску и носили завјезане мараме око врата. Умјесто да кажу, 'Треба нам сва помоћ да се боримо против ових несташних протестаната', Французи - јер су 'Французи' - су рекли: 'Вау. Кул додатак'. И смјеста пожурили да направе оно што је названо 'црават'. Касније је постало модерно међу богатим младим Енглезима да прођу цијелу Европу како би могли да постану још досаднији на вечерама, причајући о умјетности и музици. И како би свима показали како су стварно били на путу, почели су да носе идиотски додатак око врата, како би изгледали више као Французи", написао је Кларксон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана