Доктор стављао своје иницијале људима на органе послије операције

ГС
Foto: Илустрација

Његови поступци су изашли на видјело када је други љекар открио иницијале величине око 4 цм на органу који је трансплантирао.

Хирург који је исписивао своје иницијале на јетру пацијената које је оперисао избрисан је из љекарског регистра, пише Би-Би-Си.

Сајмон Брамхал је признао да је користио уређај који емитује аргон да би потписао органе својих пацијената док је 2013. радио у болници Краљице Елизабете у Бирмингему.

Након анализе случаја, Служба суда медицинских радника (МПТС) саопштила је да је дјело почињено из чисте професионалне ароганције.

Додали су да су Брамхалови поступци подрили повјерење јавности у медицинску професију.

У децембру 2017, Сајмон Брамхaл из Тарингтона у Херефордширу изјаснио се кривим по две тачке, због чега га је суд у Бирмингему казнио са 10.000 фунти.

Брамхал је суспендован на најмање пет мјесеци у децембру 2020, али је на рочишту 4. јуна налог за суспензију повучен, преноси Јутарњи лист

Општи медицински савјет (ГМЦ) је такође уложио жалбу на одлуку о суспензији, а судија Вишег суда је, наводи се у извјештају, укинуо казну, након чега је ствар враћена МПТС-у.

МПТС је у понедјељак утврдио да је Брамхоловим поступком "подрило" повјерење између пацијента и љекара и он је искључен из љекарске коморе.
 

"Груби прекршај"

Иако је суд "прихватио да ниједан пацијент није претрпио трајну физичку повреду", Брамхалови поступци су једном од њих нанијели "значајну емоционалну штету".

Такође је наведено да је Брамхал раније био "доброг карактера", али да је брисање из медицинског регистра "одговарајућа санкција" јер "укупни контекст пружања његе која спашава животе" не ублажава „тешке повреде достојанства његових пацијената'.

Након саслушања, издат је налог за моменталну суспензију, који ће трајати најмање 28 дана за жалбу.

Његови поступци су изашли на видјело када је други доктор открио иницијале величине око 4 инча на органу који је пресадио Брамхал, а који је отказао око недјељу дана након операције.

Брамхал је напустио посао у болници у Бирмингему 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана