Дјед (91) на филмски начин покушао да побјегне из старачког дома: Помоћу везаних чаршава се спустио кроз прозор

srpska info
Foto: pixabay

Штићеник дома за старе у италијанској провинцији Ровиго недавно је покушао филмско бјекство, спустивши се низ завезане чаршаве кроз прозор своје собе, иако има 91 годину. Нажалост, цијену слободе је скупо платио, будући да је због посљедица пада касније преминуо.

Mарио Финоти (91) из мјеста Папоце на сјеверу Италије по сваку цијену је желио да се врати својој кући. Немирног и слободног карактера, овај крепки декица живио је у дому за старе посљедњих годину дана, јер више није могао да води бригу о себи, преноси “РТС”.

Жену и дјецу није имао, желио је да остане слободан, цитирају Финотија његови познаници.

Жеља за слободом коштала га је на крају и живота. Вјероватно намјеравајући да се врати кући, недалеко од дома у којем је био смјештен, Марио је једног јутра завезао чаршаве и преко њих се спустио кроз прозор своје собе на првом спрату.

Чаршави су издржали, али се дека вјероватно незгодно приземљио и угрувао толико приликом спуштања да је добио контузију плућа и преминуо.

Рођацима који су га посјећивали није наговјештавао да не жели да буде у дому.

Предсједник општине га је добро познавао, јер је Марио често долазио у његову канцеларију под било каквим изговором, а онда би дуго и ватрено разговарао с њим о политици, која га је много занимала.

Дошао би аутобусом, иако већ у десетој деценији, а предсједник Општине би потом ангажовао комби да га врати кући.

Посљедњих година Марио је био све усамљенији, јер су поумирали многи његови пријатељи са којима се дружио.

Шта се тачно дешавало у његовој глави када је одлучио да на тај начин побјегне – никада се неће сазнати. Маријева посљедња авантура завршила се трагично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана