Дјечак носи број ципела 58 и тражи помоћ, Шакил О'Нил направио изузетан потез

Г.С.
Foto: WBC

Необична прича долази из Кансаса у у којој се појављују Џорил Болден, 16-годишњи дјечак и кошаркашка легенда Шакил О'Нил.

Наиме, младић је изнадпросјеченог раста и његов број ципела је чак 58, због чега су му потребне ципеле по мјери, које могу коштати више од 1.000 долара по пару.

Његова мајка је направила GoFundMe и прикупљено је више од 11.000 долара, али потез који је направио Шакил О'Нил био је велико изненађење.

Наиме, Шак је донирао 20 пари ципела величине 58 заједно с новом одјећом, па чак и неким предметима из његовог властитог ормара, те новцем који ће му омогућити да купи друге ципеле када му затребају, преноси Кликс.

Шакил О'Нил је суосјећао с дјечаком јер врло добро познаје овај проблем: Џорил Болден носи тачно његову величину ципела, 58 , што је уједно и највећа величина патика икада ношена у НБА лиги.

Заправо, Шак води на овом посебном рангу испред играча попут Боба Лениера (57), Бобана Марјановића (53,5) и Дендреа Џордана (52,5). 

Међу онима са “мањим” стопалима налазимо Кевина Дуранта, Донована Мичела и Џоела Ембида који сви носе број 51,5.

Ипак, Џорелова стопала стално расту и на крају ће му требати величина 59, за што ће му добро доћи GoFundMe донације.

Шакил О'Нил играо је за Орландо, Лејкерсе, Миами, Феникс, Кливеланд и Бостон у НБА лиги, а освојио је четири шампионска прстена и то три с Лакерсима и један с Миамијем.

Такође, освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Атланти 1996. године те Свјетско првенство у Канади 1994. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана