Болница наплатила пацијенту плакање на прегледу

G.S.
Foto: iStock

Јутјуберка Камил Џонсон из Њу Јорка открила је да њена сестра болује од ријетке болести и да се бори да пронађе одговарајућу његу.

Током недавне посјете болници, казала је да су њену сестру "преплавиле емоције јер се осјећала фрустрирано и беспомоћно".

"Једна суза и наплатили су јој 40 долара без упита зашто плаче, покушаја помоћи, било какве процјене или преписивања неког лијека, ништа", рекла је Камил.

У тексту на Твитеру који открива замке америчког здравственог система, написала је: "Више су јој наплатили плакање него тест за процјену вида."
"Више су јој наплатили плач него тест хемоглобина. Више су јој наплатили плакање него процјену здравственог ризика. Више су јој наплатили плакање него вађење капиларне крви", додала је.

За све ове друге тестове, Камилина сестра је добила рачун између 15 и 30 долара, као што је приказано на фотографији.

Корисници Твитера су били шокирани оним што су прочитали, а многи су истакли да управо због оваквих случајева људи не траже медицинску помоћ.

 

My little sister has been really struggling with a health condition lately and finally got to see a doctor. They charged her $40 for crying. pic.twitter.com/fbvOWDzBQM

— Camille Johnson (@OffbeatLook) May 17, 2022

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана