Берлинске власти ће дозволити топлес на јавним базенима

ГС
Берлинске власти ће дозволити топлес на јавним базенима

БЕРЛИН - Женама ће ускоро бити дозвољено да уживају без горњих дијелова купаћих костима на јавним базенима у Берлину, саопштиле су градске власти.

Одлука је донијета послије жалбе једне жене која је избачена са базена на отвореном јер је била у топлесу.

Још једна жена се придружила тужби, рекавши да је упозорена да не смије да буде без горњег дијела на затвореном базену прошлог децембра. Суд је закључио да су обје жене биле жртве дискриминације, те су градске власти утврдиле да ће све посјетитељке јавних базена у Берлину моћи да буду без горњег дијела купаћег костима.

Ову одлуку ће поздравити присталице такозване Freikörpkultur (FKK) - културе слободног тијела.

Нијемци воле да буду наги

Страни туристи у Њемачкој су често изненађени, а понекад чак и згрожени, призорима нагих Нијемаца који уживају на обалама језера, дремуцкају у парковима или се презнојавају у саунама.

Међутим, Њемачка је земља у којој се сматра да је нагост на неким јавним мјестима нормална и здрава. Питање да ли дозволити својеврсни нудизам на градским јавним базенима, међутим, мучило је многе званичнике.

Прошлог љета су неки мањи градови у Њемачкој дозволили топлес на базенима и плажама. Управа базена у Берлину није мијењала правила која гласе да купаћи костим мора да покрива гениталије.

Само је појашњено да се ова одлука примјењује на све посјетиоце, без обзира на пол и род.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана