Белгијанац живи као пећински човjек у Словенији

Агенције
Белгијанац живи као пећински човjек у Словенији

Белгијанац Анђело Валкенборг је, како се сматра у савременом друштву имао све - супругу, посао шефа и хипотекарни кредит, али је све то напустио да би се вратио у праисторију.

Већ три мjесеца, овај 30-годишњак из Лимбурга живи као прави ловац-сакупљач у једној шуми на југу Словеније.

Храни се искључиво од плодова које проналази у природи, а једини савремени предмет који је задржао је мобилни телефон који пуни соларном енергијом.

Анђело је дуго година био фасциниран опстанком у природи и прочитао на десетине књига и приручника о преживљавању. Након неколико краћих тренинга у Шведској и Њемачкој, одлучио је да живи као пећински човјек. Од грања и лишћа саградио је себи заклон: "Мој циљ је био да направим колибу у којој могу да палим ватру. Срећом па је овде глинено тло".

Храни се рибизлама, жабама, копривама, али му није дозвољено да лови.

"Након четири године проучавања техника преживљавања и даље правим грешке. Није нимало једноставно, али сам јако срећан", објашњава овај модерни кромањонац.

Будући да још није савладао руковање луком и стријелом, месо купује у оближњем селу.

"Волио бих да могу да ловим јелене и дивље свиње, али за то још нисам способан, а и забрањено је. То би се сматрало ловокрађом", казао је Анђело који сања о животу примитивног човјека у Канади, на Аљасци или Сибиру.

Иако је његов циљ да живи у потпуној изолазији од свијета, признаје да није сасвим одсјечен од цивилизације,

"Мој аутомобил је паркиран на излазу из шуме, за сваки случај. План је да га се заувијек ријешим. Посљедњих 200 година, технике преживљавања које су развили наши преци потпуно су заборављене. Захваљујући интернету покушавамо да спасемо то знање", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана