Амерички полицајци отпуштени јер су умјесто пљачкаша хватали Покемоне

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Два америчка полицајца отпуштена су из полиције у Лос Анђелесу јер је установљено да су умјесто пљачкаша одлучили хватати Покемоне.

 Игра Покемон Го је прије неколико година била огроман хит, а и данас има велики број фанова. Међу њима су очигледно и двојица полицајаца из Лос Ангелеса, који су отпушени јер су умјесто пљачкаша хватали Покемоне, прецизније Снорлаxа.

Ријеч је о случају из 2017. године у којем се наводи да су полицајци играли игру Покемон Го током радног времена те су због тога добили отказ. Они су се одлучили на жалбу у намјери да се врате на посао, но судија у Калифорнији је одбацио њихов захтјев.Камера постављена у полицијском аутомобилу је снимила бивше полицајце Луиса Лозана и Ерика Мичела како игноришу захтјев за појачање у случају пљачке јер им је било "важније" да играју игру.

Они су били близу мјеста догађаја када је стигао позив за појачање, но ипак су га игнорисали и напустили локацију.Када су касније упитани зашто су се тако понашали, они су казали да су се налазили у бучном окружењу те да нису чули радио. Лозанов и Митцхеллов супервизор је био скептичан те је провјерио снимке камере, а тада је откривено да су итекако чули позив, али су се одлучили отићи на другу локацију јер нису жељели помоћи, преноси Кликс.

Недуго након одласка с мјеста на којем су добили позив за појачање су разговарали о игри Покемон Го и најбољој рути да дођу на другу локацију и ухвате Снорлаxа који се у међувремену појавио у околини.Бивши полицајци су то демантовали тврдећи да су само разговарали о игри, а покушали су се и жалити наводећи да се камера у полицијском аутомобилу не треба користити за снимање приватних разговора. Судија је њихову жалбу одбацио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана