Жене воле мушкарце који имају пса: Ево и које расе привлаче више женске пажње

ГС
Foto: Илустрација

Да ли сте се икада питали како жене реагују на мушкарце који имају псе? Да ли овај крзнени пријатељ додатно утиче на допадање њиховог власника или не?

Истраживачи са шпанског Универзитета у Јену дошли су до једног занимљивог податка. Они су открили да жене више привлаче мушкарци са малим псима јер на тај начин дјелују мање застрашујуће. Истраживање се заснивало на томе да је тим стручњака анкетирао око 300 дјевојака и показивао им слике мушкараца како шетају сами, а затим са псом. Половини су приказали слике које су забиљежене на добро освијетљеним јавним мјестима, док су осталима понудили слике у негативном контексту, снимљене у мрачним улицама.

Резултати су показали да су се жене осјећале опуштеније са мушкарцима који шетају псе, без обзира да ли је на слици био дан или ноћ. Пошто су утврдили да су им привлачнији они са куцама, услиједио је други корак.

Издвојили су двије различите врсте паса како би утврдили која је симпатичнија и све узели у обзир.

"Један пас је био нешто већи, а у питању је португалски мјешанац, док је други био мали оштродлаки јазавичар", објаснили су истраживачи.

А затим су замолили дјевојке да оцијене колико застрашујуће дјелују мушкарци на сликама. Коначни резултати су показали да мали пси подстичу позитивне емоције код жена и већи осјећај сигурности у односу на оне средње величине или чак веће, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана