Žene vole muškarce koji imaju psa: Evo i koje rase privlače više ženske pažnje

GS
Foto: Ilustracija

Da li ste se ikada pitali kako žene reaguju na muškarce koji imaju pse? Da li ovaj krzneni prijatelj dodatno utiče na dopadanje njihovog vlasnika ili ne?

Istraživači sa španskog Univerziteta u Jenu došli su do jednog zanimljivog podatka. Oni su otkrili da žene više privlače muškarci sa malim psima jer na taj način djeluju manje zastrašujuće. Istraživanje se zasnivalo na tome da je tim stručnjaka anketirao oko 300 djevojaka i pokazivao im slike muškaraca kako šetaju sami, a zatim sa psom. Polovini su prikazali slike koje su zabilježene na dobro osvijetljenim javnim mjestima, dok su ostalima ponudili slike u negativnom kontekstu, snimljene u mračnim ulicama.

Rezultati su pokazali da su se žene osjećale opuštenije sa muškarcima koji šetaju pse, bez obzira da li je na slici bio dan ili noć. Pošto su utvrdili da su im privlačniji oni sa kucama, uslijedio je drugi korak.

Izdvojili su dvije različite vrste pasa kako bi utvrdili koja je simpatičnija i sve uzeli u obzir.

"Jedan pas je bio nešto veći, a u pitanju je portugalski mješanac, dok je drugi bio mali oštrodlaki jazavičar", objasnili su istraživači.

A zatim su zamolili djevojke da ocijene koliko zastrašujuće djeluju muškarci na slikama. Konačni rezultati su pokazali da mali psi podstiču pozitivne emocije kod žena i veći osjećaj sigurnosti u odnosu na one srednje veličine ili čak veće, prenosi Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana