Зашто би жене требале дати шансу ниским мушкарцима

Кликс
Зашто би жене требале дати шансу ниским мушкарцима

Иако готово свака жена за себе жели високог мушкарца, требале би се ријешити оваквих стереотипа и дати шансу нижим мушкарцима.

Колумнистица Гардиjана Попи Нур пише да је и она била једна од оних жена које су привлачност мушкарца мјериле по његовој висини. 

Међутим откако је комичар Јабуки Јанг Вајт 2018. године измислио термин “ниски краљеви” казавши како су и они валидни, јаки и имају мањи ризик од срчаних болести, почело се говорити како су ниски мушкарци заправо веома пожељни.

“Узмите у обзир да је наша опсесија високим људима заправо повезана с патријархатом. Погледајте филмове у којима се појављују парови различите висине. У филму 'Плитки Хал' Гвинет Палтроу је виша од свог партнера Џека Блека. 

Претпоставка овог филма је да мушкарац може бити с вишом женом само ако је она дебела”, објашњава Нур.

У филму “Игре глади” Џенифер Лоренс је виша од свог партнера Џоша Хачерсона. Његов лик је у овом филму описан као мање мужеван, он је пекар који се скрива од сукоба, умјесто да се суочи с њима.

Нур вјерује да људи стално и погрешно изједначавају висину с мушкошћу.

“Мушкарци који су виши добијају више унапређења, веће плате и сматрају се бољим вођама. Извршни директори имају просјечну висину од 183 цм. Осим тога, преферирају се и виши предсједнички кандидати”, каже.

Додаје како треба прихватити да и жене имају стандарде када је ријеч о мушкој љепоти те да патријархат није само стандард који привлачи жене, већ привлачи све. Савјетује да се ове године посветимо откривању добрих особина “ниских краљева”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана