Zašto bi žene trebale dati šansu niskim muškarcima

Kliks
Zašto bi žene trebale dati šansu niskim muškarcima

Iako gotovo svaka žena za sebe želi visokog muškarca, trebale bi se riješiti ovakvih stereotipa i dati šansu nižim muškarcima.

Kolumnistica Gardijana Popi Nur piše da je i ona bila jedna od onih žena koje su privlačnost muškarca mjerile po njegovoj visini. 

Međutim otkako je komičar Jabuki Jang Vajt 2018. godine izmislio termin “niski kraljevi” kazavši kako su i oni validni, jaki i imaju manji rizik od srčanih bolesti, počelo se govoriti kako su niski muškarci zapravo veoma poželjni.

“Uzmite u obzir da je naša opsesija visokim ljudima zapravo povezana s patrijarhatom. Pogledajte filmove u kojima se pojavljuju parovi različite visine. U filmu 'Plitki Hal' Gvinet Paltrou je viša od svog partnera Džeka Bleka. 

Pretpostavka ovog filma je da muškarac može biti s višom ženom samo ako je ona debela”, objašnjava Nur.

U filmu “Igre gladi” Dženifer Lorens je viša od svog partnera Džoša Hačersona. Njegov lik je u ovom filmu opisan kao manje muževan, on je pekar koji se skriva od sukoba, umjesto da se suoči s njima.

Nur vjeruje da ljudi stalno i pogrešno izjednačavaju visinu s muškošću.

“Muškarci koji su viši dobijaju više unapređenja, veće plate i smatraju se boljim vođama. Izvršni direktori imaju prosječnu visinu od 183 cm. Osim toga, preferiraju se i viši predsjednički kandidati”, kaže.

Dodaje kako treba prihvatiti da i žene imaju standarde kada je riječ o muškoj ljepoti te da patrijarhat nije samo standard koji privlači žene, već privlači sve. Savjetuje da se ove godine posvetimo otkrivanju dobrih osobina “niskih kraljeva”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana