Трик како да лакше преболите раскид везе

GS
Foto: X.com

Када смо предани у вези, имамо одређена очекивања једни од других. У плану је заједнички живот или путовање, али када веза изненада заврши, све обавезе и обећања су нарушена. Наша будућност одједном постаје неизвјесна. Присиљени смо да се одрекнемо нечега у шта смо некада тако снажно вјеровали.

Али, прекид везе није крај живота и без обзира ко је иницирао раскид, значи да нешто није функционисало. Ако непрестано размишљамо „шта ако“, нећемо никада кренути напријед, остаћемо у прошлости и пропустити оно што нас чека у будућности. Ево неколико савјета који вам могу помоћи да се покренете након тешког раскида.

1. Прихватите да је крај везе

Престаните се преиспитивати након раскида. Чак и ако ви нисте окончали везу, немојте разбијати главу с питањима попут оног – шта сте погрешно урадили. Везе се завршавају из правих разлога. Можда неко од вас није био срећан или није добио шта је желио. Помирите се с тим да је крај како бисте могли да кренети напријед.

2. Дајте себи времена да мало по мало преболите раскид

Више нисте у вези, али не морате то одмах пребољети. Ако се превише форсирате да преболите бившег партнера, можете нанијети више штете него користи. За сваку рану треба времена да зацијели па тако и за везу.

3. Умјесто да сте бијесни, будите захвални

Без обзира на то шта се догодило па се ваша веза завршила, немојте бити кивни и замјерати другој страни. Сви гријеше, а ако су емоције јаке, неко може бити повријеђен. Немојте мрзити бившег партнера и около причати да је лоша особа. Ријешите се негативних емоција и будите захвални на лекцијама које сте научили из тог односа.

4. Схватите каква особа желите да будете

Понекад људи изгубе себе у вези, па особа постане „ми“ умјесто „ја“. Прекид везе значи да опет имате времена за себе. Размазите се, проведите сат времена у пјенушавој купки, гледајте маратон своје омиљене ТВ емисије, кувајте омиљени оброк који је ваш бивши мрзио. Ово је савршено вријеме да анализирате ко сте били прије, ко сте били с бившим и ко желите бити у будућности.

5. Пронађите подршку и више се забављајте с пријатељима

Баш као што у вези губите контакт са собом, лако је изгубити контакт с пријатељима. Бити дио пара значи да проводите пуно времена једни с другима, а можда ћете стога проводити мање времена с пријатељима. Бити самац значи да можете квалитетно провести вријеме с пријатељима. Не трошите то вријеме на приче о раскиду, бившем него се забављајте с друштвом.

6. Посветите се својим хобијима и страстима

Будући да сте толико времена проводили с бившим, могуће је да сте запустили своје хобије. Умјесто читања омиљене књиге, мазили сте се с партнером. Искористите ово вријеме да поновно откријете своје хобије.

7. Вјежбајте како бисте ослободили ум од негативности

Ништа попут вјежбања не може ослободити ум проблема и брига. Идите на трчање након што се вратите с посла, учланите се у теретану. Не само да ћете тијело довести у форму него можда упознате и неку нову особу.

8. Препознајте властиту вриједност: увијек сте невјероватни и заслужујете праву љубав

Ово је најважнији савјет од свих. Сви имају приче о пропалим везама и сви пређу преко тога. Сјетите се само да сте невјероватна, занимљива особа. Једна веза можда није успјела, али постоји пуно других особа које једва чекају да вас упознају, пише "Lifehack".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана