Три знака да се ваша веза ближи крају

Г.С.
Foto: Илустрација

Од свих тема које се тичу односа у љубавним везама, најтеже је говорити о раскиду.

Многи људи не могу прихватити када је крај односа и због тога остану у токсичној вези.

Потреба да избјегавамо схватити да наша веза завршава може бити толико јака да никада не постанемо свјесни знакова. Савјетница за везе Лаура Браун је за портал Јортанго открила која су то три најјаснија знака да се ваша веза ближи крају, преноси Кликс.

Но, ова савјетница истиче да само зато што видите неке од ових знакова у својој вези не значи да су ствари нужно непоправљиве и да сте предодређени за крај. Под условом да сте обоје вољни, савјетовање, подучавање и други начини психотерапије невјероватно су корисни при рјешавању проблема у вези.

Нисте више интимно усклађени

Иако се физичка интимност често сматра површном, интимно здравље изнимно је важно у вези.

Интимност се мијења током година, али Браун наводи да је савјетовала парове који су нису мјесецима и годинама имали интимне односе. До неусклађености на овај начин може доћи из разних разлога, али то је главни знак да у вези постоји нешто неуравнотежено.

Било да се ради о све већој љутњи која вас спрјечава да се ангажујете или чак о отпору да се интимно повежете једно с другим, важно је обратити пажњу на здравље везе. Отварање искреног и сигурног дијалога ако примијетите да ствари опадају на овом подручју кључно је за промјену и разговор. Ово није вријеме да се сукобљавате или да га користите као забаву из сажаљења, већ да искрено разговарате о томе шта се догађа.

Стално се свађате

Сматра се да свађе углавном потичу жене, али у овом случају оба партнера постају жртве ове тенденције. Ако се стално свађате, тражите мане или вам је уопштено пронаћи компромис, то је знак да нешто није у равнотежи. Није здраво стварати сукоб тамо гдје сукоб не мора постојати.

То је обично знак да желите да они обаве „прљави“ посао умјесто вас или да се држите љутњу и умјесто да се директно бавите стварима, користите мале, неповезане ствари како бисте ослободили своју фрустрацију. Важно је запитати се зашто стварате сукоб и постоји ли нешто испод свега тога што је коријен проблема. Ако схватите да његове лоше навике користите као жртвеног јарца јер сте заборавили своју годишњицу, тада можете почети водити дијалог о томе што би требало услиједити.

Ваше тијело вам говори

Браун истиче да када људи доживе неку промјену односа, обично су склони игнорисању знакова који указују на крај односа. Међутим, она истиче да је тешко игнорисати знакове које нам тијело шаље. Ако сте напети у близини партнера или осјећате тјескобно, то би могао бити знак да нисте у здравој вези. Врло је важно забиљежити како се осјећате и покушава ли вам ваше тијело рећи нешто што ваше срце и ум можда избјегавају чути.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана