Истраживање показало: Мушкарци могу да изгубе и до пет килограма када варају

GS
Foto: Facebook

У узбудљивом свијету људских односа, динамика између парова може да добије изненађујуће промјене.

Недавна студија "расветлила" је чудан феномен: мушкарци могу изгубити и до 5 кг када су у ванбрачној вези. Овај губитак тежине, који се јавља током првих мјесеци ванбрачне везе, могао би бити повезан са жељом да се новом партнеру учине привлачнијим.

Према студији коју је спровео сајт за упознавање IllicitEnourves, 72% мушкараца који имају ванбрачну везу пријавило је значајан губитак тежине. У прва три мјесеца мушкарци могу да изгубе у просјеку 11 кг. Ова физичка трансформација је у великој мјери посљедица обновљеног интересовања за њихов изглед и свјесног настојања да импресионирају свог новог партнера. Стручњаци објашњавају да овакво понашање није необично. На почетку везе, склони смо да улажемо више труда да изгледамо добро за другу особу. Ова појава је посебно изражена у ванбрачним везама, где је јача жеља да се задржи почетна привлачност и узбуђење.

Студија такође показује да мушкарци често почињу да доносе нездраву храну кући како би избегли изазивање сумње у њихов нагли губитак тежине.

Рутина и монотонија у браку су фактори који неке мушкарце могу навести да траже авантуру ван брачне везе. Истраживања такође показују да невјерство може бити бјекство од свакодневне рутине и начин да се поврати узбуђење и новине које су временом изгубљене.

Међутим, губитак тежине није увијек показатељ невјерства. Важно је не пренаглити са закључцима ако наш партнер почне да губи тежину или више вежба. Свака веза и свака особа је јединствена и много фактора може утицати на ове промене.

Фактори који доводе до невјерства

Анкета од 495 људи идентификовала је неколико разлога који би некога могли довести до неверства. То укључује бес, ниско самопоштовање, недостатак љубави, ниску посвећеност, потребу за разноликошћу, напуштеност, сексуалну жељу и личне околности. Важно је препознати да ови фактори произилазе из понашања и потреба неверне особе, а не особе на коју утиче.

Превазилажење невјерства

Суочавање са неверством може бити један од највећих изазова за пар. Док неки парови успевају да превазиђу ову препреку и ојачају своју везу, други можда сматрају издају непремостивом. Дакле, кључ, још једном, лежи у отвореној комуникацији и разумијевању, преноси Супер жена

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана