Један од највећих знакова да сте упознали сродну душу

GS
Један од највећих знакова да сте упознали сродну душу

Један од највећих знакова да сте упознали сродну душу је осјећај да вас се гура према расту, каже психотерапеуткиња Анете Нуњез.

- Оно што увијек кажем клијентима је да ако је та душа у вашем животу, они су ту да вас науче лекцију. Они су ту да вас науче нешто о вашем животу. Из тога бисте требали моћи нешто повући - истиче Нуњез.

Односи нису статични јер ви нисте статични, а то укључује и везе са сродним душама. Увијек растете, развијате се и трансформирате се, а најбољи односи ће вас гурнути у смјеру раста за ваш бољитак.

И обрнуто, можете несвјесно подстаћи друге, тјерајући их да такође расту.

- Лично се развијати значи расти кроз ствари које су највећи изазов. Душе чезну за тим, а сродне душе су они који вам дају прилику да то учините покрећући своје проблеме како бисте их постали свјесни и створили другачију стварност - објашњава терапеуткиња за парове Шели Булард.

Иако није увијек лако, то је невјеројатно награђиван процес учења и подучавања.

Дакле, у том смислу, сродне душе заправо долазе у ваше животе да вас нечему науче и подстакну раст. Сродне душе могу бити романтичне, али такође могу бити пријатељи, породица, учитељ и можете имати више од једне.

Према Булард, оно што чини везу са сродном душом је чињеница да сте у могућности прећи даље од проблема који се покрећу у вези бирајући љубав умјесто тога. Свјесни парови цијене раст јер знају да је то тајна одржавања везе на животу.

Слично томе, према Булард, спремност да погледате прошлост и садашње проблеме унутар везе и суочите се с тим темељним системима увјерења, пут је до нове стварности везе.

- Дисфункционални обрасци ће нестати, али само када прво преузмете одговорност за њих - објаснила је Булард.

Успут, ништа од овога не значи да бисте требали остати у турбулентним или несретним везама на неодређено вријеме, напротив, поента је у томе да или исцијелите однос и кренете ка здравијим начинима међусобног односа или узмете лекције које сте требали научити и из везе изађете јачи и мудрији, преноси МБГ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана