Шта се дешава када се у вези нађу оптимиста и песимиста?

Агенције
Шта се дешава када се у вези нађу оптимиста и песимиста?

Ви сте непоправљиви оптимиста и чаша је за вас увијек до пола пуна. А он/она је суморни песимиста... Упркос разликама, заљубљујете се у њих. Шта онда?

Без страха! Потпуно је могуће да оптимиста и песимиста уживају у дивној романси, све док су обе стране спремне на мало флексибилности, пише Your Tango.

Ако сте оптимиста који излази с песимистом

Као оптимиста, уживате да ствари проматрате с ведрије стране. Док се носите с проблемима, не желите да они исисају оно најбоље из вас. У вези ово значи да ћете, на примјер, ако чујете да ваш партнер не може да покрене аутомобил како би стигао на вечеру, у најкраћем могућем року ви бити на његовом прагу, носећи каблове за аутомобил у једној, а корпу с храном у другој руци. Тај ведар, а циничан осмијех вас је некада оборио с ногу. Сада вам се, пак, чини да не можете да се изборите с мрачним расположењем и погледима на свијет који су стално усмјерени на негативност. Шта учинити?

Прво и најважније, размислите о узроцима песимистичног расположења вашег партнера. Да ли се можда бори с депресијом или неким другим здравственим проблемима? Да ли је дјетињство негативно утицало на његов живот? Да ли га емпатија тјера да превише брине о свакој ситници?

Једном када будете разумјели шта покреће негативност код других, лакше ћете моћи да прилагодите њихове осјећаје вашем прагматизму. Ваш партнер ће знати да цијени то што сте спремни да будете на његовом нивоу, а ви се нећете осјећати као да сте изгубили дио своје личности.

Ако сте песимиста који излази с оптимистом

Као и оптимисти, и ви имате свој поглед на живот, премда је он мало мрачнији. Ако чујете од свог партнера да аутомобил није могао да упали, одмах ћете помислити да није ни хтио да дође, јер је вјеројатно пронашао неког бољег. Често је најгори могући сценаријо оно што вам прво падне на памет.

А сада сте упознали правог позитивца. Међутим, његов константно позитиван поглед на свијет је превише за вас. На крају крајева, нисте ви негативац, само сте реални, зар не?

Покушајте да разумијете зашто ваш партнер има позитиван став о свему. Да ли једноставно воли да помаже другима? Да ли он то игнорише свјетске проблеме и просипа вјечни оптимизам? Или је његова позитивност само маска?

Ако ваш партнер једноставно воли да на све гледа из ведријег угла, покушајте да уживате у његовом сјају и ведрини! Међутим, ако је оптимизам само начин да прикрије дубље проблеме, сједите и разговарајте. Покушајте да започнете разговор ријечима “Волим твоју позитивност, али приступимо проблему конструктивно. Мени одговара када имам план, можда ће и теби одговарати.”

Љубав између песимистичне и оптимистичне особе и те како може опстати, само ако се мало потруди!

Али (а песимисти воле “али”), морате бити свијесни посљедица. У реду је бити помало мрачан у неком тренутку, али већ у слиједећем би требало тражити најбоље из ситуације. Којој год групи људи припадали, није важно, све док сте спремни да волите свог партнера баш онаквог какав јесте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана