Šta se dešava kada se u vezi nađu optimista i pesimista?

Agencije
Šta se dešava kada se u vezi nađu optimista i pesimista?

Vi ste nepopravljivi optimista i čaša je za vas uvijek do pola puna. A on/ona je sumorni pesimista... Uprkos razlikama, zaljubljujete se u njih. Šta onda?

Bez straha! Potpuno je moguće da optimista i pesimista uživaju u divnoj romansi, sve dok su obe strane spremne na malo fleksibilnosti, piše Your Tango.

Ako ste optimista koji izlazi s pesimistom

Kao optimista, uživate da stvari promatrate s vedrije strane. Dok se nosite s problemima, ne želite da oni isisaju ono najbolje iz vas. U vezi ovo znači da ćete, na primjer, ako čujete da vaš partner ne može da pokrene automobil kako bi stigao na večeru, u najkraćem mogućem roku vi biti na njegovom pragu, noseći kablove za automobil u jednoj, a korpu s hranom u drugoj ruci. Taj vedar, a ciničan osmijeh vas je nekada oborio s nogu. Sada vam se, pak, čini da ne možete da se izborite s mračnim raspoloženjem i pogledima na svijet koji su stalno usmjereni na negativnost. Šta učiniti?

Prvo i najvažnije, razmislite o uzrocima pesimističnog raspoloženja vašeg partnera. Da li se možda bori s depresijom ili nekim drugim zdravstvenim problemima? Da li je djetinjstvo negativno uticalo na njegov život? Da li ga empatija tjera da previše brine o svakoj sitnici?

Jednom kada budete razumjeli šta pokreće negativnost kod drugih, lakše ćete moći da prilagodite njihove osjećaje vašem pragmatizmu. Vaš partner će znati da cijeni to što ste spremni da budete na njegovom nivou, a vi se nećete osjećati kao da ste izgubili dio svoje ličnosti.

Ako ste pesimista koji izlazi s optimistom

Kao i optimisti, i vi imate svoj pogled na život, premda je on malo mračniji. Ako čujete od svog partnera da automobil nije mogao da upali, odmah ćete pomisliti da nije ni htio da dođe, jer je vjerojatno pronašao nekog boljeg. Često je najgori mogući scenarijo ono što vam prvo padne na pamet.

A sada ste upoznali pravog pozitivca. Međutim, njegov konstantno pozitivan pogled na svijet je previše za vas. Na kraju krajeva, niste vi negativac, samo ste realni, zar ne?

Pokušajte da razumijete zašto vaš partner ima pozitivan stav o svemu. Da li jednostavno voli da pomaže drugima? Da li on to ignoriše svjetske probleme i prosipa vječni optimizam? Ili je njegova pozitivnost samo maska?

Ako vaš partner jednostavno voli da na sve gleda iz vedrijeg ugla, pokušajte da uživate u njegovom sjaju i vedrini! Međutim, ako je optimizam samo način da prikrije dublje probleme, sjedite i razgovarajte. Pokušajte da započnete razgovor riječima “Volim tvoju pozitivnost, ali pristupimo problemu konstruktivno. Meni odgovara kada imam plan, možda će i tebi odgovarati.”

Ljubav između pesimistične i optimistične osobe i te kako može opstati, samo ako se malo potrudi!

Ali (a pesimisti vole “ali”), morate biti svijesni posljedica. U redu je biti pomalo mračan u nekom trenutku, ali već u slijedećem bi trebalo tražiti najbolje iz situacije. Kojoj god grupi ljudi pripadali, nije važno, sve dok ste spremni da volite svog partnera baš onakvog kakav jeste.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana