Шта подразумијева правило "80-20" у љубавним везама и зашто тако добро функционише

ГС
Pixabay
Foto: Илустрација | Pixabay

Правило "80 - 20" односи се на постављање разумних очекивања везано за љубавни живот и однос с партнером и подразумијева да у здравој вези не треба очекивати да ћете осигурати више од 80 посто осјећања среће, док би преосталих 20 посто требало бити оно што можете да осигурате сами, без очекивања од партнера.

Идеја је да се здрави односи темељи на квалитетном времену које проводите заједно, док сваки партнер треба да има простора за то да одржава лични осећај идентитета и задовољства изван везе. Уз мало вежбе, не би требало да буде тешко.

Шта подразумијева правило 80-20?

Укратко, подразумијева да нећете увијек бити доступни у односу с партнером, као и то да партнер неће увијек бити доступан вама. Тиме се спречава честа навика партнера да постану зависни једно о другог, због чега занемарују личне жеље и снове и одбацују неке ствари које им хране душу. Уз ово правило, обоје партнера имају право да узму вријеме за себе, како би остварили тих 20 посто и уживали у ономе што их весели.

Зашто правило 80-20 функционише?

Као што изрека каже: 'Даљина чини срце милијим". Чак и ако сте одсутни само толико да одете на вечеру с пријатељима једном недељно, и то се рачуна. Простор који дајете једно другом указује на ниво повјерења коју имате једно у друго, што је засигурно један од најважнијих темеља везе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана