Савјети за жене: Постоје начини помоћу којих од мушкарца можете добити све што желите

ГС
Foto: Илустрација

Недостатак комуникације сматра се главним кривцем за бројне свађе и раскиде, а ако је вјеровати психолозима, неки од следећих трикова гарантовано помажу да ваш партнер, чак и послије много година заједночког живота или брака, почне да ради оно што све вријеме очекујете од њега.

Молим и хвала

Можда звучи старомодно и можда ћете се у почетку осјећати као да сте на неком званичном састанку, али речи попут “молим” и “хвала” отварају многа врата када је у питању комуникација људи.

Нико не воли када му неко наређује, па и најомраженији захтјеви, попут нпр. изношења смећа, боље ће проћи код вашег партнера када су формулисани на љубазан начин.

“Партнер ће још боље реаговати на вашу молбу ако, док му се обраћате, ставите своју руку на његову. Додир им помаже да се фокусирају на неку молбу”, открива брачни савјетник Тони Колеман из Вирџиније.

Покажите му својим примјером

Жене имају велики проблем с неуредношћу својих партнера који по поду остављају прљаве чарапе и мокре пешкире, а по површинама празне флаше и остатке хране. Умјесто заједљивог приговарања, стручњаци савјетују да својој јачој половини покажете “на дјелу” шта желите од њега.

“Мушкарци воле да обављају задатке и испуњавају унапред зацртане циљеве”, тврди њујоршки психијатар Џонатхан Алперт.

Приђите неуредној површини са крпом и кесом за смеће и без тензије му покажите шта ви обично урадите са флекама од соса и мрвицама од сендвича.

Искрено реците шта желите

Уколико већ нисте, вријеме је да ову “цаку” коначно научите – престаните да претпостављајте да је мушкарцима јасно да ви не можете да довлачите тешке кесе из продавнице на пети спрат или да померате кауч с једне на другу страну.

Сасвим супротно вашим очекивањима, њима овакве ствари уопште не падају на памет и зато им објасните да су то активности које захтјевају снагу и физичку издржљивост коју ви немате.

Стручњаци савјетују да јасно изразите своје жеље и да ће мушкарац истог тренутка остварити вашу жељу јер ваше признање у њима пробуди саосјећање.

Наградите добро понашање

“Након успјешно обављеног задатка, наградите супруга нечим у чему ћете обоје уживати, на примјер гледањем филма или вечером”, предлаже др Алперт.

Већина жена енергију троши на расправе јер мушкарац не примјећује да оне свакодневно чисте, перу, пеглају и кувају, умјесто да добију неку награду за то. Баш зато, промјените приступ – наградите ви њега чак и када није урадио ништа велико.

Будите сигурни да ће он, због осјећаја стида, првом сљедећом приликом наградити вас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана