Savjeti za žene: Postoje načini pomoću kojih od muškarca možete dobiti sve što želite

GS
Foto: Ilustracija

Nedostatak komunikacije smatra se glavnim krivcem za brojne svađe i raskide, a ako je vjerovati psiholozima, neki od sledećih trikova garantovano pomažu da vaš partner, čak i poslije mnogo godina zajednočkog života ili braka, počne da radi ono što sve vrijeme očekujete od njega.

Molim i hvala

Možda zvuči staromodno i možda ćete se u početku osjećati kao da ste na nekom zvaničnom sastanku, ali reči poput “molim” i “hvala” otvaraju mnoga vrata kada je u pitanju komunikacija ljudi.

Niko ne voli kada mu neko naređuje, pa i najomraženiji zahtjevi, poput npr. iznošenja smeća, bolje će proći kod vašeg partnera kada su formulisani na ljubazan način.

“Partner će još bolje reagovati na vašu molbu ako, dok mu se obraćate, stavite svoju ruku na njegovu. Dodir im pomaže da se fokusiraju na neku molbu”, otkriva bračni savjetnik Toni Koleman iz Virdžinije.

Pokažite mu svojim primjerom

Žene imaju veliki problem s neurednošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre peškire, a po površinama prazne flaše i ostatke hrane. Umjesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savjetuju da svojoj jačoj polovini pokažete “na djelu” šta želite od njega.

“Muškarci vole da obavljaju zadatke i ispunjavaju unapred zacrtane ciljeve”, tvrdi njujorški psihijatar Džonathan Alpert.

Priđite neurednoj površini sa krpom i kesom za smeće i bez tenzije mu pokažite šta vi obično uradite sa flekama od sosa i mrvicama od sendviča.

Iskreno recite šta želite

Ukoliko već niste, vrijeme je da ovu “caku” konačno naučite – prestanite da pretpostavljajte da je muškarcima jasno da vi ne možete da dovlačite teške kese iz prodavnice na peti sprat ili da pomerate kauč s jedne na drugu stranu.

Sasvim suprotno vašim očekivanjima, njima ovakve stvari uopšte ne padaju na pamet i zato im objasnite da su to aktivnosti koje zahtjevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate.

Stručnjaci savjetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac istog trenutka ostvariti vašu želju jer vaše priznanje u njima probudi saosjećanje.

Nagradite dobro ponašanje

“Nakon uspješno obavljenog zadatka, nagradite supruga nečim u čemu ćete oboje uživati, na primjer gledanjem filma ili večerom”, predlaže dr Alpert.

Većina žena energiju troši na rasprave jer muškarac ne primjećuje da one svakodnevno čiste, peru, peglaju i kuvaju, umjesto da dobiju neku nagradu za to. Baš zato, promjenite pristup – nagradite vi njega čak i kada nije uradio ništa veliko.

Budite sigurni da će on, zbog osjećaja stida, prvom sljedećom prilikom nagraditi vas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana