Пет кључних сигнала да треба да раскинете са партнером

ГС
Foto: Илустрација

Откривамо пет кључних сигнала, који упозоравају да је можда дошло вријеме за раскид везе.

1. Токсична комуникација

Токсична комуникација често је први знак да у вези нешто није у реду. Умјесто да размјена ријечи буде средство разумијевања и рјешавања сукоба, ријечи постају оруђе за наношење бола. Ако се повремени сукоби претворе у стално стање нестрпљења и токсичне разгповоре које не знате како да окончате, то је јасан знак да је веза на опасном терену.

2. Нарушено повјерење и непоштење

Повјерење је темељ сваке здраве везе. Када партнери почну да скривају тајне или бирају лажи, ствара се провалија коју је тешко премостити. Отворено изражавање жеља, потреба и осећања постаје отежано, што доводи до губитка интимности између партнера, преноси Магазин Новости.

3. Несигурност и занемаривање потреба

Занемаривање партнерових емоционалних потреба знак је да у вези недостаје пажње и бриге. Када партнер постане равнодушан према осјећањима и потребама другога, на крају се губи веза која је кључна за одрживост партнерства.

4. Агресивно понашање

Испади бијеса, вербално или физичко насиље никако нису прихватљиви у партнерском односу. Агресивно понашање не само да узрокује директну штету, већ и уништава темеље повјерења и сигурности у вези.

5. Неуспјешни покушаји обнављања односа

Када партнери већ неколико пута покушавају да поправе однос, али сваки покушај буде неуспјешан, то је упозорење да проблеми који леже у позадини можда више нису рјешиви. Важно је разумијети када кренути даље и прекинути везу ако нема трајних позитивних промјена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана