Pet ključnih signala da treba da raskinete sa partnerom

GS
Foto: Ilustracija

Otkrivamo pet ključnih signala, koji upozoravaju da je možda došlo vrijeme za raskid veze.

1. Toksična komunikacija

Toksična komunikacija često je prvi znak da u vezi nešto nije u redu. Umjesto da razmjena riječi bude sredstvo razumijevanja i rješavanja sukoba, riječi postaju oruđe za nanošenje bola. Ako se povremeni sukobi pretvore u stalno stanje nestrpljenja i toksične razgpovore koje ne znate kako da okončate, to je jasan znak da je veza na opasnom terenu.

2. Narušeno povjerenje i nepoštenje

Povjerenje je temelj svake zdrave veze. Kada partneri počnu da skrivaju tajne ili biraju laži, stvara se provalija koju je teško premostiti. Otvoreno izražavanje želja, potreba i osećanja postaje otežano, što dovodi do gubitka intimnosti između partnera, prenosi Magazin Novosti.

3. Nesigurnost i zanemarivanje potreba

Zanemarivanje partnerovih emocionalnih potreba znak je da u vezi nedostaje pažnje i brige. Kada partner postane ravnodušan prema osjećanjima i potrebama drugoga, na kraju se gubi veza koja je ključna za održivost partnerstva.

4. Agresivno ponašanje

Ispadi bijesa, verbalno ili fizičko nasilje nikako nisu prihvatljivi u partnerskom odnosu. Agresivno ponašanje ne samo da uzrokuje direktnu štetu, već i uništava temelje povjerenja i sigurnosti u vezi.

5. Neuspješni pokušaji obnavljanja odnosa

Kada partneri već nekoliko puta pokušavaju da poprave odnos, ali svaki pokušaj bude neuspješan, to je upozorenje da problemi koji leže u pozadini možda više nisu rješivi. Važno je razumijeti kada krenuti dalje i prekinuti vezu ako nema trajnih pozitivnih promjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana