Ово су знакови да је ваш пријатељ потајно заљубљен у вас

GS
Foto: X.com

Пријатељства с временом могу потакнути посебан осјећај љубави и потакнути вас или неког другог да се заљуби.

Велики успјех нове Нетфликсове серије "Један дан", који говори о пријатељству и љубави између д‌јевојке и младића, подстакао је фасцинацију разумијевања односа који из пријатељства прелазе у сексуалну привлачност.

Психотерапеуткиња Шарлот Фокс Вебер у разговору за Дејли мејл, открила је који знакови упућују да је ваш пријатељ заљубљен у вас.

Његова стопала су окренута према вама

Када сте у групи с пријатељима и колегама, обратите пажњу на његова стопала. Према стручњацима за говор тијела, ако су стопала вашег пријатеља изравно окренута према вама то је знак да је заинтересован за вас и да га на неки начин привлачите. Врло је могуће да ни сам није свјестан свог говора тијела.

Ефект огледала

Ако примијетите да ваш пријатељ прати ваше покрете и опонаша их, постоји велика вјероватност да је интензивно фокусиран на вас. Такво понашање често се назива ефектом огледала, јер особа дословно опонаша ваше покрете.

Често гледа у вас

Ако ваш пријатељ или колега вас често посматра или такорећи фиксира поглед приликом вашег уласка у просторију, то би такође могао бити знак да је посебно заинтересован за вас, иако ни сам није свјестан зашто.

Повученост

Уколико је ваш пријатељ у посљедње вријеме постао повучен или му је неугодно у вашој близини, гд‌је ви притом осјећате да се удаљава од вас, то би могло значити да је свјестан своје заљубљености. Избјегавање контакта очима може бити чешћи када га је сигуран у своје осјећаје.

Сјећа се детаља

Пријатељ који је заљубљен у вас, врло радо ће се присјећати тренутака из ваше заједничке прошлости, али с изненађујућим детаљима. На тај начин жели показати да је заиста примијетио неке детаље, који су тада наизглед били неважни.

Црвенило

Црвенило у лицу које се јавља када је у вашој присутности је класична појава, која указује на неугодност и јаке осјећаје, а посебно је занимљиво јер то не можемо сами контролисати, преноси Кликс.

Извињава се

На крају. могуће је да ће ваш пријатељ извинити за неку ситуацију која вам се догодила у прошлости, када вама је нешто рекао или учинио. То значи да је сада почео размишљати о вама на другачији начин. Такође, то је и дио личног сазријевања, али продубљивање односа с вама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана