Ovo su znakovi da je vaš prijatelj potajno zaljubljen u vas

GS
Foto: X.com

Prijateljstva s vremenom mogu potaknuti poseban osjećaj ljubavi i potaknuti vas ili nekog drugog da se zaljubi.

Veliki uspjeh nove Netfliksove serije "Jedan dan", koji govori o prijateljstvu i ljubavi između d‌jevojke i mladića, podstakao je fascinaciju razumijevanja odnosa koji iz prijateljstva prelaze u seksualnu privlačnost.

Psihoterapeutkinja Šarlot Foks Veber u razgovoru za Dejli mejl, otkrila je koji znakovi upućuju da je vaš prijatelj zaljubljen u vas.

Njegova stopala su okrenuta prema vama

Kada ste u grupi s prijateljima i kolegama, obratite pažnju na njegova stopala. Prema stručnjacima za govor tijela, ako su stopala vašeg prijatelja izravno okrenuta prema vama to je znak da je zainteresovan za vas i da ga na neki način privlačite. Vrlo je moguće da ni sam nije svjestan svog govora tijela.

Efekt ogledala

Ako primijetite da vaš prijatelj prati vaše pokrete i oponaša ih, postoji velika vjerovatnost da je intenzivno fokusiran na vas. Takvo ponašanje često se naziva efektom ogledala, jer osoba doslovno oponaša vaše pokrete.

Često gleda u vas

Ako vaš prijatelj ili kolega vas često posmatra ili takoreći fiksira pogled prilikom vašeg ulaska u prostoriju, to bi takođe mogao biti znak da je posebno zainteresovan za vas, iako ni sam nije svjestan zašto.

Povučenost

Ukoliko je vaš prijatelj u posljednje vrijeme postao povučen ili mu je neugodno u vašoj blizini, gd‌je vi pritom osjećate da se udaljava od vas, to bi moglo značiti da je svjestan svoje zaljubljenosti. Izbjegavanje kontakta očima može biti češći kada ga je siguran u svoje osjećaje.

Sjeća se detalja

Prijatelj koji je zaljubljen u vas, vrlo rado će se prisjećati trenutaka iz vaše zajedničke prošlosti, ali s iznenađujućim detaljima. Na taj način želi pokazati da je zaista primijetio neke detalje, koji su tada naizgled bili nevažni.

Crvenilo

Crvenilo u licu koje se javlja kada je u vašoj prisutnosti je klasična pojava, koja ukazuje na neugodnost i jake osjećaje, a posebno je zanimljivo jer to ne možemo sami kontrolisati, prenosi Kliks.

Izvinjava se

Na kraju. moguće je da će vaš prijatelj izviniti za neku situaciju koja vam se dogodila u prošlosti, kada vama je nešto rekao ili učinio. To znači da je sada počeo razmišljati o vama na drugačiji način. Takođe, to je i dio ličnog sazrijevanja, ali produbljivanje odnosa s vama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana