Ово су кључне ствари за проблем несанице

Агенције
Ово су кључне ствари за проблем несанице

Ако избаците кафу не значи да ћете спречити и несаницу. Исто тако и смањење времена пред екраном неће утицати на побољшање сна.

Оснивач Клинике за несаницу Кетрин Пинкхам је рекла да је од суштинског значаја за оне који имају проблем са несаницом да схвате шта је узрок, преноси Сан.

Одрицање од кафе може да вам погорша несаницу, тврди она и вјерује да чак и смањење времена на екрану прије спавања неће помоћи да боље спавате.

Она је истакла да је важно да свака особа са поремећајем спавања, схвати зашто има лош сан, умјесто да се одриче ствари у којима ужива.

Према њеним ријечима, “нешто изазива епизоду несанице”, било да је у питању емоционални стрес или болест. Али у покушају да спавају више, људи ће престати да се друже, почињу да носе маске за очи или прерано одлазе у кревет.

“Овде стварно почиње проблем. Не само да смо почели да повезујемо кревет са будношћу, што је довело до даљег лошег сна, већ смо одустали и од многих ствари у којима уживамо”, рекла је она.

Савјети за бољи сан:

- Не проводите превише времена у кревету. Устаните раније или касније иди у кревет.

- Поставите вријеме за устајање и држите се тога. Рано устајање ће охрабрити ваше тело да повеже то вријеме са будношћу.

- Престаните да гледате у сат.

- Престаните да бринете. Спавање није једина ствар коју можете учинити да се боље осјећате.

- Покушајте да оставите лошу ноћ иза себе, и усредсредите се на нови дан пред нама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана