Обратите пажњу на пет знакова: Како да препознате да ли вам се неко удвара или је само љубазан?

ГС
Foto: arhiva

Када упознамо неку нову особу често смо склони да анализирамо њено понашање.

Ако нам се она на први поглед допадне, више пажње ћемо посветити детаљима као што су погледи, комуникација, случајно додиривање. У тим тренуцима често се можемо запитати, да ли је само љубазан или се осећају неке искрице међу вама?

Удварање је од давнина саставни дио комуникације. Некада се оно граничи са љубазношћу и та линија може да буде веома танка, а понекад и нејасна.

Неки од нас су природно љубазнији и више пријатељски настројени, па се често може десити да то протумачимо као удварање. Ипак, постоје ствари које нас, колико год се трудили да сакријемо истину, одају.

"Случајни" додири

Ако особа с којом комуницирате не пропушта прилику да вас ухвати за руку, "закачи" вас раменом или се непрестано труди да буде у вашој близини, постоји велика вероватноћа да је заинтересована за вас. Такође, уколико приметите да је загрљај нешто дужи него што је уобичајено за пријатеље, то је знак да жели нешто више.

Очи су огледало душе

Интензивни погледи један су од најсигурнијих знакова да се не ради о пријатељској љубазности него о удварању. Такође, ако ухватите да вас особа гледа крајичком ока, чак и када сте у великом друштву, сасвим је јасно о чему је реч.
Специфична питања

Особа која је заинтересована за вас има зацртан циљ који управо разликује пријатељску љубазност и удварање. Пријатељски разговори су опуштени, а када се удварамо покушавамо што боље да упознамо особу и да јој се приближимо.

Покушајте да упоредите како се понаша према другима

Посматрајте понашање те особе према другим људима. То је један од највећих показатеља да ли је особа према вама настројена пријатељски или жели нешто више. Уколико с вама ради ствари које с другима не практикује, нема дилеме да ту постоји нешто више од пријатељства.

Комплименти, комплименти

Понекад комплименти не значе нужно удварање, они су и одраз љубазности. Ипак, обратите пажњу какви су комплименти које вам особа упућује. Уколико су они типа "лепа ти је хаљина, фризура и сл." онда је највјероватније ријеч о љубазности. Такође, пробајте да сазнате да ли је особа и иначе склона дељењу комплимената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана