Obratite pažnju na pet znakova: Kako da prepoznate da li vam se neko udvara ili je samo ljubazan?

GS
Foto: arhiva

Kada upoznamo neku novu osobu često smo skloni da analiziramo njeno ponašanje.

Ako nam se ona na prvi pogled dopadne, više pažnje ćemo posvetiti detaljima kao što su pogledi, komunikacija, slučajno dodirivanje. U tim trenucima često se možemo zapitati, da li je samo ljubazan ili se osećaju neke iskrice među vama?

Udvaranje je od davnina sastavni dio komunikacije. Nekada se ono graniči sa ljubaznošću i ta linija može da bude veoma tanka, a ponekad i nejasna.

Neki od nas su prirodno ljubazniji i više prijateljski nastrojeni, pa se često može desiti da to protumačimo kao udvaranje. Ipak, postoje stvari koje nas, koliko god se trudili da sakrijemo istinu, odaju.

"Slučajni" dodiri

Ako osoba s kojom komunicirate ne propušta priliku da vas uhvati za ruku, "zakači" vas ramenom ili se neprestano trudi da bude u vašoj blizini, postoji velika verovatnoća da je zainteresovana za vas. Takođe, ukoliko primetite da je zagrljaj nešto duži nego što je uobičajeno za prijatelje, to je znak da želi nešto više.

Oči su ogledalo duše

Intenzivni pogledi jedan su od najsigurnijih znakova da se ne radi o prijateljskoj ljubaznosti nego o udvaranju. Takođe, ako uhvatite da vas osoba gleda krajičkom oka, čak i kada ste u velikom društvu, sasvim je jasno o čemu je reč.
Specifična pitanja

Osoba koja je zainteresovana za vas ima zacrtan cilj koji upravo razlikuje prijateljsku ljubaznost i udvaranje. Prijateljski razgovori su opušteni, a kada se udvaramo pokušavamo što bolje da upoznamo osobu i da joj se približimo.

Pokušajte da uporedite kako se ponaša prema drugima

Posmatrajte ponašanje te osobe prema drugim ljudima. To je jedan od najvećih pokazatelja da li je osoba prema vama nastrojena prijateljski ili želi nešto više. Ukoliko s vama radi stvari koje s drugima ne praktikuje, nema dileme da tu postoji nešto više od prijateljstva.

Komplimenti, komplimenti

Ponekad komplimenti ne znače nužno udvaranje, oni su i odraz ljubaznosti. Ipak, obratite pažnju kakvi su komplimenti koje vam osoba upućuje. Ukoliko su oni tipa "lepa ti je haljina, frizura i sl." onda je najvjerovatnije riječ o ljubaznosti. Takođe, probajte da saznate da li je osoba i inače sklona deljenju komplimenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana