Нови тренд манипулисања: "Извини, не стижем да ти одговорим"

Агенције
Нови тренд манипулисања: "Извини, не стижем да ти одговорим"

Многи преко разних апликација за упознавање покушавају да пронађу будуће партнере. Међутим, то може бити и извор неких негативних трендова. Један такав управо је популаран. Да ли сте чули за "преплављеност"?

Преплављеност (Whelming) је нови, помало узнемирујући тренд, којим приликом упознавања стварате утисак да сте пожељни код многих.

То се постиже тако што вашем потенцијалном партнеру јасно ставите до знања да није једина особа коју разматрате, јер сте преплављени другим понудама, било да је то истина или није.

Самим тим, у очима особе с којом се дописујете или налазите, наводно, испадате пожељнији и атрактивнији.

Када је вjероватно да ће неко постати жртва ове вртсте манипулације?

Добро упозорење је чак и обичан разговор који се одвија веома споро и пун је изјава попут "Извини, дописујем се са толико људи да не успијевам да одговорим свима".

Може да се деси и да добијете збуњујућу поруку која нема никакве везе с темама о којима сте се дописивали, а у уз коју на крају иде и коментар: "Извини, ово је требало да пошаљем неком другом".   Остављајући утисак да су преплављени бројним понудама и великим избором људи, као и да ви нисте приоритет, особе се надају да ће вас "натјерати" да се више потрудите како бисте заслужили њихову пажњу.

Ова манипулација се упоређује са разним старим и познатим начинима манипулисања, било да је то однос топло-хладно или неадекватни комплименти који имају за циљ да сруше самопоуздање саговорнику, пише Индекс.

Будите опрезни и уочите на вријеме када неко примјењује ову тактику на вама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана