Novi trend manipulisanja: "Izvini, ne stižem da ti odgovorim"

Agencije
Novi trend manipulisanja: "Izvini, ne stižem da ti odgovorim"

Mnogi preko raznih aplikacija za upoznavanje pokušavaju da pronađu buduće partnere. Međutim, to može biti i izvor nekih negativnih trendova. Jedan takav upravo je popularan. Da li ste čuli za "preplavljenost"?

Preplavljenost (Whelming) je novi, pomalo uznemirujući trend, kojim prilikom upoznavanja stvarate utisak da ste poželjni kod mnogih.

To se postiže tako što vašem potencijalnom partneru jasno stavite do znanja da nije jedina osoba koju razmatrate, jer ste preplavljeni drugim ponudama, bilo da je to istina ili nije.

Samim tim, u očima osobe s kojom se dopisujete ili nalazite, navodno, ispadate poželjniji i atraktivniji.

Kada je vjerovatno da će neko postati žrtva ove vrtste manipulacije?

Dobro upozorenje je čak i običan razgovor koji se odvija veoma sporo i pun je izjava poput "Izvini, dopisujem se sa toliko ljudi da ne uspijevam da odgovorim svima".

Može da se desi i da dobijete zbunjujuću poruku koja nema nikakve veze s temama o kojima ste se dopisivali, a u uz koju na kraju ide i komentar: "Izvini, ovo je trebalo da pošaljem nekom drugom".   Ostavljajući utisak da su preplavljeni brojnim ponudama i velikim izborom ljudi, kao i da vi niste prioritet, osobe se nadaju da će vas "natjerati" da se više potrudite kako biste zaslužili njihovu pažnju.

Ova manipulacija se upoređuje sa raznim starim i poznatim načinima manipulisanja, bilo da je to odnos toplo-hladno ili neadekvatni komplimenti koji imaju za cilj da sruše samopouzdanje sagovorniku, piše Indeks.

Budite oprezni i uočite na vrijeme kada neko primjenjuje ovu taktiku na vama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana