Наука каже да жене обожавају овакве мушкарце, изненадићете се у чему је њихова тајна

Г.С.
Наука каже да жене обожавају овакве мушкарце, изненадићете се у чему је њихова тајна

Знамо да су духовити мушкарци на цијени и да је хумор изузетно јако оружије припадника јачег пола у завођењу жена. А шта је са обрнутом ситуацијом?

Истраживачи су установили да када су се мушкарци трудили да засмију жену, она је била више заинтересована за њих у романтичном смислу, али исто није важило када су се жене трудиле да буду духовите.

Мушкарци ће често рећи да воле духовите дјевојке, али ново истраживање Универзитета у Канзасу показује да то није баш тако.

Истраживачи су потврдили први закључак: што је мушкарац испричао више вицева који су били смјешни жени, већа је вјероватноћа да ће она остварити физички контакт са њим. Али када је жена испричала виц коме се мушкарац насмијао, то није повећавало шансу за везу.

У серији експеримената волонтери су замољени да простудирају профиле странаца на Фејсбуку и да оцијене њихове квалитете. Затим је организована серија састанака на слијепо на којима су партнери разговарали по десет минута. Истраживачи су касније анализирали разговоре и установили да када су се мушкарци трудили да засмију жену, она је била више заинтересована за њих у романтичном смислу. Али исто није важило када су се жене трудиле да буду духовите.

Научници су дошли до још једног закључка, да жене повезују хумор са екстровертношћу, а не са интелигенцијом. Раније је претпоставка била да жене привлаче духовити мушкарци, јер су вјеровале да су такви типови интелигентнији. Нова претпоставка је да жене желе духовите мушкарце, јер мисле да ће им веза са њима бити забавнија, а живот лагоднији, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана