Nauka kaže da žene obožavaju ovakve muškarce, iznenadićete se u čemu je njihova tajna

G.S.
Nauka kaže da žene obožavaju ovakve muškarce, iznenadićete se u čemu je njihova tajna

Znamo da su duhoviti muškarci na cijeni i da je humor izuzetno jako oružije pripadnika jačeg pola u zavođenju žena. A šta je sa obrnutom situacijom?

Istraživači su ustanovili da kada su se muškarci trudili da zasmiju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu, ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Muškarci će često reći da vole duhovite djevojke, ali novo istraživanje Univerziteta u Kanzasu pokazuje da to nije baš tako.

Istraživači su potvrdili prvi zaključak: što je muškarac ispričao više viceva koji su bili smješni ženi, veća je vjerovatnoća da će ona ostvariti fizički kontakt sa njim. Ali kada je žena ispričala vic kome se muškarac nasmijao, to nije povećavalo šansu za vezu.

U seriji eksperimenata volonteri su zamoljeni da prostudiraju profile stranaca na Fejsbuku i da ocijene njihove kvalitete. Zatim je organizovana serija sastanaka na slijepo na kojima su partneri razgovarali po deset minuta. Istraživači su kasnije analizirali razgovore i ustanovili da kada su se muškarci trudili da zasmiju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu. Ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Naučnici su došli do još jednog zaključka, da žene povezuju humor sa ekstrovertnošću, a ne sa inteligencijom. Ranije je pretpostavka bila da žene privlače duhoviti muškarci, jer su vjerovale da su takvi tipovi inteligentniji. Nova pretpostavka je da žene žele duhovite muškarce, jer misle da će im veza sa njima biti zabavnija, a život lagodniji, prenosi B92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana