Највеће заблуде о сексу које ће вас сигурно изненадити

Г.С.
Највеће заблуде о сексу које ће вас сигурно изненадити

Експерт за секс и везе Трејси Кокс открила је за Дејли Мејл које су неке од највећих заблуда када је секс у питању. Листа би могла да вас изненади.

Нико заправо не зна колика је просјечна величина пениса

“Не постоји студија која доказује просјечну величину пениса и врло је мало вјероватно да ће икада постојати. Ево зашто: врло мало мушкараца је спремно да се пријави како би им научници мјерили пенис. Скоро све студије које су спроведене ослањају се само на мјерење које је непоуздано и гомилу претпоставки. Фокус је увијек на дужини, а не на обиму”, говори Кокс.

Женама није потребно више времена да се узбуде него мушкарцима

“Већина људи вјерује да је примарна функција предигре да се жене узбуде и да мушкарцима то уопште није потребно. Постоје докази да дужа предигра доводи до већег нивоа задовољства, како за жене тако и за мушкарце”.

Нема смисла да уринирате након секса

“Већини жена које су имале инфекцију мокраћног система (УТИ) речено је да мокре након секса како би се смањиле шансе да се поновно инфицирају. Идеја је била да се уринирањем “исперу” све бактерије које су ушле у мокраћну цијев током полног односа. Не постоје докази да то заиста спријечава УТИ. Жене и даље имају 30 пута већу вјероватноћу да ће добити УТИ него мушкарци јер је њихова мокраћна цијев близу вагине и ануса и бактерије се лако шире. Мокраћна цијев жена је такође краћа, па бактерије лакше доспију до бешике”.

Вибратор није измишљен да би љлекару олакшао посао

“Постоји јако узбудљива и забавна прича која каже да су вибратори измишљени како би их љекари користили на женама да излијече хистерију. Хистерија је био израз који су љекари користили за описивање било које врсте женских симптома повезаних са стресом или тескобом 1880-их. Наводни ‘лијек’ за хистерију био је да љекар задовољава пацијенткињу и доводи је до оргазма. Али не постоји литература или подаци који би могли да пруже било какав доказ да су љекари икада лијечили пацијенткиње на овај начин”.

Клиторис нема дупло више нервних завршетака од пениса

Стално се извијештава да клиторис има 8 хиљада нервних завршетака само на врху (дијелићу који можете видјети). То је тврдња која се појављује чак и у уџбеницима. Ипак, истина је да не постоје студије које нам говоре колико нервних завршетака има у пенису или клиторису.”

Не постоји Г-тачка

Већина вас вјероватно није изненађена овом чињеницом. Зашто је назив још увијек уобичајен? Зато што је то лакше употријебити за описивање врло осјетљивог подручја унутар вагине него (тачнији) израз ‘предњи зид’ или ‘унутрашња клиторална/уретрална стимулација’. Магазин Космополитан се недавно извинио што је користио израз Г-тачка и интензивно га промовисао током година. То није посебан анатомски ентитет”, закључила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана