Najveće zablude o seksu koje će vas sigurno iznenaditi

G.S.
Najveće zablude o seksu koje će vas sigurno iznenaditi

Ekspert za seks i veze Trejsi Koks otkrila je za Dejli Mejl koje su neke od najvećih zabluda kada je seks u pitanju. Lista bi mogla da vas iznenadi.

Niko zapravo ne zna kolika je prosječna veličina penisa

“Ne postoji studija koja dokazuje prosječnu veličinu penisa i vrlo je malo vjerovatno da će ikada postojati. Evo zašto: vrlo malo muškaraca je spremno da se prijavi kako bi im naučnici mjerili penis. Skoro sve studije koje su sprovedene oslanjaju se samo na mjerenje koje je nepouzdano i gomilu pretpostavki. Fokus je uvijek na dužini, a ne na obimu”, govori Koks.

Ženama nije potrebno više vremena da se uzbude nego muškarcima

“Većina ljudi vjeruje da je primarna funkcija predigre da se žene uzbude i da muškarcima to uopšte nije potrebno. Postoje dokazi da duža predigra dovodi do većeg nivoa zadovoljstva, kako za žene tako i za muškarce”.

Nema smisla da urinirate nakon seksa

“Većini žena koje su imale infekciju mokraćnog sistema (UTI) rečeno je da mokre nakon seksa kako bi se smanjile šanse da se ponovno inficiraju. Ideja je bila da se uriniranjem “isperu” sve bakterije koje su ušle u mokraćnu cijev tokom polnog odnosa. Ne postoje dokazi da to zaista spriječava UTI. Žene i dalje imaju 30 puta veću vjerovatnoću da će dobiti UTI nego muškarci jer je njihova mokraćna cijev blizu vagine i anusa i bakterije se lako šire. Mokraćna cijev žena je takođe kraća, pa bakterije lakše dospiju do bešike”.

Vibrator nije izmišljen da bi ljlekaru olakšao posao

“Postoji jako uzbudljiva i zabavna priča koja kaže da su vibratori izmišljeni kako bi ih ljekari koristili na ženama da izliječe histeriju. Histerija je bio izraz koji su ljekari koristili za opisivanje bilo koje vrste ženskih simptoma povezanih sa stresom ili teskobom 1880-ih. Navodni ‘lijek’ za histeriju bio je da ljekar zadovoljava pacijentkinju i dovodi je do orgazma. Ali ne postoji literatura ili podaci koji bi mogli da pruže bilo kakav dokaz da su ljekari ikada liječili pacijentkinje na ovaj način”.

Klitoris nema duplo više nervnih završetaka od penisa

Stalno se izviještava da klitoris ima 8 hiljada nervnih završetaka samo na vrhu (dijeliću koji možete vidjeti). To je tvrdnja koja se pojavljuje čak i u udžbenicima. Ipak, istina je da ne postoje studije koje nam govore koliko nervnih završetaka ima u penisu ili klitorisu.”

Ne postoji G-tačka

Većina vas vjerovatno nije iznenađena ovom činjenicom. Zašto je naziv još uvijek uobičajen? Zato što je to lakše upotrijebiti za opisivanje vrlo osjetljivog područja unutar vagine nego (tačniji) izraz ‘prednji zid’ ili ‘unutrašnja klitoralna/uretralna stimulacija’. Magazin Kosmopolitan se nedavno izvinio što je koristio izraz G-tačka i intenzivno ga promovisao tokom godina. To nije poseban anatomski entitet”, zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana