Јесте ли напокон у вези која не долази с роком трајања? Ова ће вам питања помоћи у потрази за свим одговорима!

ГС
Foto: ГС

Односи се континуирано развијају, тако да и оно што почне као позитиван однос, може суптилно промијенити курс, а да нисте нити примијетили.

Како бисмо вам помогли дијагностицирати везу, припремили смо 4 питања која илустрирају кључне компоненте здраве везе.

Можете ли бити потпуно искрени, без жаљења касније?


Ово сте чули већ хиљаду пута: комуникација је кључ добре повезаности. Али, то што комуницирате је оно што раздваја просјечан однос од чврсте повезаности. Парови би требали бити у стању рећи оно што им је на уму без страха од негативних посљедица. Наравно, не желите бити гадура и повриједити его вашег партнера. Ако имате примједбу, умјесто да га унапријед прогласите кривим, дајте му конструктивну критику. Реците му што вас мучи и понудите неке приједлоге како да поради на томе што вам смета. Ако зна да сте ту да га подржите, неће се осјећати нападнутим.

Да ли се још увијек посвећујете стварима изван везе које вас занимају?


Одустајање од интереса и пријатеља како би се посве посветили свом мушкарцу и очекивање истог од њега, може бити кобно за вашу љубав. Много парова мисли како морају бити стално заједно иначе им однос није квалитетан. Али, баш обрнуто је точно. Јако је важно да имате вријеме само за себе. Немогуће је да вам се сви интереси поклапају и то је у реду. Одвојена искуства вам помажу да се развијате индивидуално, а то вам омогућује да се боље развијате као пар.

Јесте ли посве опуштени једно поред другог?


Кад сте тек почели ходати, наравно да сте настојали бити најбољи што можете да га импресионирате. Али, једном кад дођете у комфорт зону, морали бисте бити у могућности бити оно што јесте пред партнером. Уобичајено је да сакривате неке аспекте себе кад формирате однос. Међутим како однос постаје озбиљнији, те маске би требале пасти. Знак здравог односа је кад се партнери прихваћају у потпуности. Разоткривање себе пред партнером јача вашу везу, зато што се приказујете рањивима, а то захтијева повјерење. А партнер оправдава то повјерење тако што вас прихваћа у потпуности.

Смијете ли се с њим више него с иким другим?


Један од основних знакова стабилне везе је способност учинити вријеме које проводите једно с другим забавним и угодним. Али, да би вас партнер могао насмијати више него ико други, мора вас заиста добро познавати и разумјети ваш смисао за хумор. Ако је у стању то направити, не само да сте компатибилни већ сте у могућности пребродити све евентуалне препреке. Темељни елемент успјешног односа је способност да насмијете једно друго особито у тешким тренуцима. То не значи да морате ходати са станд-уп комичаром. Довољно је да уживате заједно и да знате орасположити једно друго.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана