Ево шта мушкарци, а шта жене запазе једни на другима

Г.С.
Ево шта мушкарци, а шта жене запазе једни на другима

Антрополог Ана Мачин са Оксфорда за своју нову књигу "Зашто волимо" прикупила је бројна истраживања о мушко женским односима и разговарала с многим стручњацима, не би ли открила које су највеће разлике међу половима, односно шта једни на другима најчешће гледају.

Открила је тако за Дејли Мејл да, еволуцијски условљено, жене на мушкарцима прво гледају однос рамена и струка, а пожељно је да су им рамена широка и да иду у "троугао", као и да је струк визуелно ужи. 

Такођер, жене на мушкарцима воле и симетрично лице јер је оно, како подсвјесно мисле, показатељ добре генетике, те им показује да их мушкарац може заштитити и посветити се породици, пише Крстарица.

Мушкарци су "програмирани" да на женама прво примјећују њихове кукове, односно имају ли грађу пјешчаног сата, јер уски струк и широки кукови указују на здравље и плодност.

У експерименту праћења ока који је спроведен у Тексасу 2015. године, научници су открили да су се мушкарци, али и жене, прво усредоточили и провели најдуже гледајући у стомак, односно дијафрагму непознате жене прије него што су прешли на њено лице, што сугерише да приликом одлучивања коме прићи као потенцијалном партнеру, или при провјери конкуренције, однос струка и бокова једна је од првих информација које обрађује наш мозак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана