Evo šta muškarci, a šta žene zapaze jedni na drugima

G.S.
Evo šta muškarci, a šta žene zapaze jedni na drugima

Antropolog Ana Mačin sa Oksforda za svoju novu knjigu "Zašto volimo" prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među polovima, odnosno šta jedni na drugima najčešće gledaju.

Otkrila je tako za Dejli Mejl da, evolucijski uslovljeno, žene na muškarcima prvo gledaju odnos ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i da idu u "trougao", kao i da je struk vizuelno uži. 

Također, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvjesno misle, pokazatelj dobre genetike, te im pokazuje da ih muškarac može zaštititi i posvetiti se porodici, piše Krstarica.

Muškarci su "programirani" da na ženama prvo primjećuju njihove kukove, odnosno imaju li građu pješčanog sata, jer uski struk i široki kukovi ukazuju na zdravlje i plodnost.

U eksperimentu praćenja oka koji je sproveden u Teksasu 2015. godine, naučnici su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredotočili i proveli najduže gledajući u stomak, odnosno dijafragmu nepoznate žene prije nego što su prešli na njeno lice, što sugeriše da prilikom odlučivanja kome prići kao potencijalnom partneru, ili pri provjeri konkurencije, odnos struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje naš mozak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana