Вукашиновић: Aркан је тражио да пишем за Цецу, Марина ми је мијењала текстове, полудио сам

ГС
Вукашиновић: Aркан је тражио да пишем за Цецу, Марина ми је мијењала текстове, полудио сам

БЕОГРАД - “Доктор за рокенрол” Милић Вукашиновић се у својој животној исповијести за Курир, присјетио и своје сарадње са пјевачицама Ханком Палдум и Цецом Ражнатовић, са којом га је спојио њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан.

- Паралелно са рокенролом и Ватреним пољупцем, ја сам направио револуцију и у народној музици са Ханком Палдум. Синглом “Волела сам, волела” ја сам ту врсту музике подигао на концертни ниво, Ханка је у Дому синдиката имала по три дана везане концерте, и то по два дневно. Тај сингл је развалио Југославију.

Послије рата ја сам дошао у Београд, када ми је покојни Аркан преко мог менаджера поручио да дођем у Београд да радим за Цецу ЛП плочу. Он је мени дао собу у хотелу “Југославија” на шест мјесеци, све ми је било на располагањју. Ја сам имао неке пјесме за Цецу, међутим, ту се нешто Марина Туцаковић умијешала јер је хтјела да она пише текстове.

Аркан је на крају морао да попусти, није могао да изађе на крај са њих двије. Сјећам се како ми је намигивао кад ми је рекао: “Ти знаш да су ти пјесме старомодне”, одмах сам знао шта је. Мени је он исплатио двије песме које сам урадио за њу: “Волела сам, волела” и “Тражио си све”.

Касније су узели још двије песме, и то је било пред Арканову погибију, неколико дана раније је била промоција тог албума. Једна се код мене звала “Кад суза више не буде”, ту су промијенили у “Ако те она одбије”, а друга “Свиће дан”.

Рекао сам тад Марини да нема говора о томе да ми мијења текстове и да ми врати пјесме, и здраво. Ипак, она их је снимила са Марининим текстовима, али ја то нисам знао.

Кад сам стигао на промоцију албума “Цеца 2000”, пустили они пјесме, ја чујем моје мелодије - Маринини, а не моји. Ја полудио, одмах сам отишао у кухињу и узео боцу “џек данијелса”, напио сам се за пола сата, преноси Курир.

Сјећам се да сам се пењао на сто, да сам нешто урлао. А они Арканови људи, пошто су знали да смо нас двојица добри, само су ми фино рекли: “Милићу, ајде...”, и тако се то завршило - присјетио се Милић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана