Vukašinović: Arkan je tražio da pišem za Cecu, Marina mi je mijenjala tekstove, poludio sam

GS
Vukašinović: Arkan je tražio da pišem za Cecu, Marina mi je mijenjala tekstove, poludio sam

BEOGRAD - “Doktor za rokenrol” Milić Vukašinović se u svojoj životnoj ispovijesti za Kurir, prisjetio i svoje saradnje sa pjevačicama Hankom Paldum i Cecom Ražnatović, sa kojom ga je spojio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan.

- Paralelno sa rokenrolom i Vatrenim poljupcem, ja sam napravio revoluciju i u narodnoj muzici sa Hankom Paldum. Singlom “Volela sam, volela” ja sam tu vrstu muzike podigao na koncertni nivo, Hanka je u Domu sindikata imala po tri dana vezane koncerte, i to po dva dnevno. Taj singl je razvalio Jugoslaviju.

Poslije rata ja sam došao u Beograd, kada mi je pokojni Arkan preko mog menadžera poručio da dođem u Beograd da radim za Cecu LP ploču. On je meni dao sobu u hotelu “Jugoslavija” na šest mjeseci, sve mi je bilo na raspolaganjju. Ja sam imao neke pjesme za Cecu, međutim, tu se nešto Marina Tucaković umiješala jer je htjela da ona piše tekstove.

Arkan je na kraju morao da popusti, nije mogao da izađe na kraj sa njih dvije. Sjećam se kako mi je namigivao kad mi je rekao: “Ti znaš da su ti pjesme staromodne”, odmah sam znao šta je. Meni je on isplatio dvije pesme koje sam uradio za nju: “Volela sam, volela” i “Tražio si sve”.

Kasnije su uzeli još dvije pesme, i to je bilo pred Arkanovu pogibiju, nekoliko dana ranije je bila promocija tog albuma. Jedna se kod mene zvala “Kad suza više ne bude”, tu su promijenili u “Ako te ona odbije”, a druga “Sviće dan”.

Rekao sam tad Marini da nema govora o tome da mi mijenja tekstove i da mi vrati pjesme, i zdravo. Ipak, ona ih je snimila sa Marininim tekstovima, ali ja to nisam znao.

Kad sam stigao na promociju albuma “Ceca 2000”, pustili oni pjesme, ja čujem moje melodije - Marinini, a ne moji. Ja poludio, odmah sam otišao u kuhinju i uzeo bocu “džek danijelsa”, napio sam se za pola sata, prenosi Kurir.

Sjećam se da sam se penjao na sto, da sam nešto urlao. A oni Arkanovi ljudi, pošto su znali da smo nas dvojica dobri, samo su mi fino rekli: “Miliću, ajde...”, i tako se to završilo - prisjetio se Milić.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana