Tрновит пут до оскара: Рене Зелвегер је почела као конобарица и живјела у улици са продавцима крека

ГС
Tрновит пут до оскара: Рене Зелвегер је почела као конобарица и живјела у улици са продавцима крека

Гледаоци су је највише завољели у филовима о Бриџит Џоунс, улози за коју је морала да се угоји неколико килограма.

Због лошег психичког стања у једном периоду је једноставно побјегла од рефлектора и камера.
 
Холивудска звезда Рене Зелвегер (51) из родног Тексаса доселила се у Лос Анђелес крајем 1993., а како би преживела - конобарисала је годинама. Гледајући друге, брзо је схватила каква особа у животу никад не жели да постане.
 
“Радила сам у бару' Тhe Three Cubs' у улици Вине, иза покретне бензинске станице. Било је то невјероватно радно место за дјевојку попут мене, која је увек живјела у релативно сигурном окружењу. На углу се диловао крек, па када бих касно дошла кући, нисам могла да изађем из аута и одем до стана док се примопредаја не заврши”, испричала је.
 
Прву запаженију улогу Зелвегер је имала 1995. у култном филму “Тексашки масакр моторном тестером”, а годину дана након тога глумила је самохрану мајку која је заљубљена у спортског агента у филму “Џери Мегвајер”.
 
“Захваљујући том филму могла сам да плаћам кирију и нисам више морала да радим као конобарица. Дао ми је слободу - објаснила је својевремено глумица. За криминалистичку драму “Болничарка Бети” добила је Златни глобус и с улогом удовице одушевила публику.
Оскара за најбољу споредну улогу добила је 2004. за улогу у филму “Хладна планина”, а награду је одњела кући и ове године. На 92. додели Оскара награду за најбољу глумицу добила је за улогу Џуди у истоименом филму.
 
Гледаоци су је ипак највише завољели у филовима о Бриџит Џоунс, улози за коју је морала да се угоји неколико килограма. Због лошег психичког стања у једном периоду је једноставно побјегла од рефлектора и камера. Није је било шест година, а у том раздобљу је тражила саму себе.
 
Сада је једна од најтраженијих глумица Холивуда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана