Trnovit put do oskara: Rene Zelveger je počela kao konobarica i živjela u ulici sa prodavcima kreka

GS
Trnovit put do oskara: Rene Zelveger je počela kao konobarica i živjela u ulici sa prodavcima kreka

Gledaoci su je najviše zavoljeli u filovima o Bridžit Džouns, ulozi za koju je morala da se ugoji nekoliko kilograma.

Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom periodu je jednostavno pobjegla od reflektora i kamera.
 
Holivudska zvezda Rene Zelveger (51) iz rodnog Teksasa doselila se u Los Anđeles krajem 1993., a kako bi preživela - konobarisala je godinama. Gledajući druge, brzo je shvatila kakva osoba u životu nikad ne želi da postane.
 
“Radila sam u baru' The Three Cubs' u ulici Vine, iza pokretne benzinske stanice. Bilo je to nevjerovatno radno mesto za djevojku poput mene, koja je uvek živjela u relativno sigurnom okruženju. Na uglu se dilovao krek, pa kada bih kasno došla kući, nisam mogla da izađem iz auta i odem do stana dok se primopredaja ne završi”, ispričala je.
 
Prvu zapaženiju ulogu Zelveger je imala 1995. u kultnom filmu “Teksaški masakr motornom testerom”, a godinu dana nakon toga glumila je samohranu majku koja je zaljubljena u sportskog agenta u filmu “Džeri Megvajer”.
 
“Zahvaljujući tom filmu mogla sam da plaćam kiriju i nisam više morala da radim kao konobarica. Dao mi je slobodu - objasnila je svojevremeno glumica. Za kriminalističku dramu “Bolničarka Beti” dobila je Zlatni globus i s ulogom udovice oduševila publiku.
Oskara za najbolju sporednu ulogu dobila je 2004. za ulogu u filmu “Hladna planina”, a nagradu je odnjela kući i ove godine. Na 92. dodeli Oskara nagradu za najbolju glumicu dobila je za ulogu Džudi u istoimenom filmu.
 
Gledaoci su je ipak najviše zavoljeli u filovima o Bridžit Džouns, ulozi za koju je morala da se ugoji nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom periodu je jednostavno pobjegla od reflektora i kamera. Nije je bilo šest godina, a u tom razdoblju je tražila samu sebe.
 
Sada je jedna od najtraženijih glumica Holivuda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana